Glückliche Ärztin

Τι είναι ένα (ήχο) Audiogram;

Το Audiogram Ton είναι μια γραφική, λεπτομερής αναπαράσταση της ακοής. Η παρουσίαση λαμβάνει χώρα σε μια καμπύλη ακρόασης για τη γραμμή Air Line και μια καμπύλη ακρόασης για την Bone Line . Αυτή η μέτρηση μπορεί να αντλήσει συμπεράσματα σχετικά με την ύπαρξη, τον βαθμό και τον τύπο της αδυναμίας της ακοής .

Η δοκιμή διεξάγεται εύκολα και γρήγορα στον γιατρό του αυτιού, της μύτης και του λαιμού ή σε έναν ακουστικό. Κατά κανόνα, η δημιουργία ενός ηχητικού ακρωτηρίου είναι ένα από τα πρώτα μέτρα, εάν παρατηρηθούν σημαντικά συμπτώματα αδυναμίας ακοής.

Στη συνέχεια, θα μάθετε πώς δημιουργείται ένα ακουογράφημα και πώς πρέπει να ερμηνευτεί. Εάν θέλετε να ελέγξετε την ακοή σας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού για τη δοκιμή Free Hearing Test ανά πάσα στιγμή.

Πώς δημιουργείται ένα ακουστικό;

Για τη δημιουργία ενός ακουστικού, ο ασθενής τοποθετείται πρώτα στα ακουστικά και παίζεται σε μεμονωμένους τόνους. Ο όγκος αυξάνεται όλο και περισσότερο σε βήματα 5dB κατά τη διάρκεια της μέτρησης. Ο ασθενής δείχνει με το σήμα του χεριού αν ακούει τον ήχο.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για διαφορετικές συχνότητες . Το όριο ακοής , από το οποίο έλαβε χώρα μια ηχητική αντίληψη, σημειώνεται σε ολόκληρο το εύρος συχνοτήτων, η οποία τελικά οδηγεί στην καμπύλη ακρόασης . Φυσικά, το σύνολο για και τα δύο αυτιά πραγματοποιούνται.

Για την καμπύλη γραμμής των οστών, τα ακουστικά αντικαθίστανται από έναν ακροατή ανύψωσης οστών . Αυτό βρίσκεται κοντά στο οστό του κρανίου και δοκιμάζει τη μετάδοση ήχου πάνω από τα οστά. Και πάλι, ελέγχονται διαφορετικές συχνότητες και όγκοι, τα σημεία κατωφλίου σχεδιάζονται και τελικά συνδέονται με μια καμπύλη.

Επεξήγηση/ δομή Audiogram

Το βήμα εφαρμόζεται οριζόντια στο και καθορίζεται ως συχνότητα σε Hz . Ο κατακόρυφος άξονας δείχνει τον όγκο στο db . Το όριο ακρόασης ενός κανονικά ακουστικού εφήβου σηματοδοτεί μια μηδενική γραμμή. Δύο γραμμές απεικονίζουν τις καμπύλες ακρόασης για τη γραμμή αέρα και οστού.

Η γραμμή αέρα εμφανίζεται ως γραμμή με κύκλους . Η γραμμή των οστών, από την άλλη πλευρά, σχεδιάζεται ως γραμμή με βέλη στο ακουσιακό. Επιπλέον, συνήθως λειτουργεί με διαφορετικά χρώματα για να επισημάνει τα διαφορετικά αυτιά. Συνήθως το δεξί αυτί είναι κόκκινο, το αριστερό αυτί σημειώνεται με μπλε χρώμα.

Οι δύο καμπύλες μαζί αποτελούν τη βάση για ακριβή διαγνωστικά και παρέχουν ενδείξεις για το αν, για παράδειγμα, τη θεραπεία με συμβατικά βοηθήματα ακοής ή μπορεί να μοιάζει με αυτό:

Εάν το όριο ακοής είναι κάτω από την κατεύθυνση του μεγάλου όγκου, αυτό μιλά για απώλεια ακοής σε διάφορους βαθμούς:

20-40 dB - Μικρή μείωση ακοής

40-60 dB - μέση μείωση ακοής

60-75 dB -Μεσαία μείωση ακοής

75-95 dB - Ισχυρή μείωση της ακοής

95+ db - μείωση ακοής υψηλής ποιότητας

Το σχετικό εύρος συχνοτήτων μπορεί επίσης να διαβαστεί στον άξονα y. Σε συνδυασμό, δείχνει σε ποιες περιοχές συχνότητας υπάρχει ζημιά ακοής . Διαφορετικοί τύποι ζημιών ακοής μπορούν έτσι να διαφοροποιηθούν με το ακουστικό.

Απώλεια ακοής ήχου ήχου ακουστικού

Μια αγωγιμότητα ήχου μπορεί να δει αν η καμπύλη γραμμής των οστών είναι στην κανονική περιοχή , αλλά η σειρά AIR έχει ελλείμματα . Επομένως, η καμπύλη της γραμμής αέρα είναι κάτω από την καμπύλη γραμμής οστού. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα σχετικά με τις αιτίες, τα συμπτώματα και τη θεραπεία της ακρόασης της αγωγιμότητας ήχου εδώ .

Αισθητήρα ακοής ήχου ήχου απώλειας ακοής

Η αίσθηση ήχου ή η ακρόαση του εσωτερικού αυτιού εμφανίζεται στο ακουστικό ως εξής: Η καμπύλη της ηγεσίας του αέρα και η καμπύλη των οστών είναι στενά μαζί . Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο σωλήνας αέρα όσο και η γραμμή των οστών είναι μειωμένες. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτίες, τα συμπτώματα και τη θεραπεία της ήχου αισθητηριακής απώλειας ακοής μπορούν να βρεθούν εδώ .

εδώ .

Audiogram Deep -Tound Loss Loss

Σε αντίθεση με την απώλεια ακοής Ludo, μπορεί να φανεί βαθιά απώλεια ακοής στην περιοχή βαθιών συχνότητας . Το κατώτατο όριο ακρόασης μειώνεται με αυξανόμενη συχνότητα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ακοή -περισσότερη απώλεια ακοής εδώ .

</p>
<H3> Απώλεια ακουστικής ακοής Audiogram </h3>
<p> Στο ακουστικό σε περίπτωση ακρόασης μεσαίας ίδρυσης, μπορεί να προσδιοριστεί μια απόβλητη καμπύλη ακρόασης στην περιοχή των μέσων όρων </strong>. Ιδιαίτερα υψηλές και βαθιές συχνότητες έχουν χαμηλό όριο ακοής, αν και οι μεσαίες συχνότητες γίνονται αντιληπτές μόνο σε υψηλότερους όγκους. <a href= Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την απώλεια ακοής.

Συνδυασμένη απώλεια ακοής Audiogram

συνδυασμένη απώλεια ακοής - και καμπύλη ηχητικής γραμμής . Με καθαρό οδηγίες ήχου www.mysecondear.de/blogs/wissen/schall sensitis skingness της αίσθησης Οι δύο καμπύλες θα ήταν πιο κοντά μαζί.