BAHA Hörgerät: Anwendungsgebiete, Aufbau, Voraussetzungen & Kosten

Εάν, για ανατομικούς ή ιατρικούς λόγους, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί συμβατικό ακουστικό βοήθημα, ακουστικά ακοής των οστών είναι μια επιλογή θεραπείας υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Τα ακουστικά ακοής των οστών (γερμανικά αγκυροβολημένα βοηθήματα ακοής) - ή εν συντομία: baha - είναι μια ειδική μορφή ακοής αγωγιμότητας οστών Ως Εμφυτεύεται ακουστικό βοήθεια Μπορεί να είναι σταθερά αγκυροβολημένο στο οστό του κρανίου. Με τη βοήθεια της φυσικής ικανότητας των ανθρώπινων οστών να καθοδηγούν τον ήχο, να ενισχύσουν τα ισχυρά εμφυτεύματα και να επιτρέψουν την ενεργό συμμετοχή στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

Baha Application Application Application Application

Τα συμβατικά βοηθήματα ακοής απαιτούν τη συμμετοχή του μεσαίου αυτιού στη διαδικασία ακοής, γι 'αυτό η απώλεια ακοής, στην οποία επηρεάζεται το μεσαίο αυτί, δεν μπορεί να εξισορροπηθεί μαζί τους. Ως η μόνη εμφυτευμένη μορφή βοηθημάτων ακοής αγωγιμότητας των οστών, τα ακουστικά βοηθήματα Baha στοχεύουν στη θεραπεία πολύ ισχυρού θορύβου ακοής που διεξάγουν ήχους (εξωτερικά και μεσαία αυτιά) και ελαφρώς συνδυασμένη απώλεια ακοής ( Τα μεσαίο και τα εσωτερικά αυτιά επηρεάζονται) μακριά. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για αυτό, αφού δεν απαιτείται εμπλοκή στο μεσαίο αυτί όταν η ακρόαση του οστού αγκυροβολημένου. Μια αισθητική κώφωση μπορεί επίσης να γεφυρωθεί με τη γραμμή των οστών. Επειδή καμία απόσβεση που προκαλείται από το τριχωτό της κεφαλής, όπως συμβαίνει με άλλες μεθόδους κατασκευής της οικογένειας ακοής, η θεραπεία με το Baha επιτυγχάνει βελτιωμένο ηχητικό αποτέλεσμα με υψηλότερο όγκο.

Βοηθήματα ακοής BAHA ή CROS ACONEDS με μονόπλευρη μούδιασμα;

Με μονόπλευρη μούδιασμα, είναι δυνατή μια ένδειξη με ακοή CROS , όπου τόσο το σκονισμένο όσο και το ακρόασης παρέχονται με ακουστικά βοηθήματα. Το ακουστικό στη σκονισμένη πλευρά απορροφά τα ακουστικά σήματα και τα προωθεί στο υγιές αυτί, όπου μια εντύπωση ακρόασης μπορεί στη συνέχεια να προκύψει με φυσικό τρόπο. Προβληματική είναι η έλλειψη πιθανότητας ακρόασης προς την κατεύθυνση, διότι για μια πλήρη εντύπωση ακρόασης απαιτείται μια αντίληψη ακοής δύο. Η ανάγκη να μεταφέρετε το ακουστικό βοηθητικό συμβόλο στην υγιή πλευρά είναι επίσης μια πιθανή κριτική.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί με εμφυτεύματα αγωγιμότητας των οστών: Εδώ το εμφύτευμα χρησιμοποιείται αποκλειστικά στην εξασθενημένη σελίδα και επιτρέπει σχεδόν κανονική ακρόαση του αυτιού με προβλήματα ακοής. Αλλά και χωρική ακρόαση και κατεύθυνση ακρόασης είναι ρεαλιστικές μαζί με το υγιές αυτί. Όταν η ένδειξη μιας κώφωσης, θεωρείται ότι το άλλο αυτί έχει επαρκή ακρόαση. Η ζημιά ακοής που έχει ακόμη και η ελαφριά έως τη μέση δεν είναι ακόμη κριτήριο αποκλεισμού. Σε γενικές γραμμές, η εξασθένηση της ακρόασης αποφασίζει εάν το baha είναι εμφυτευμένο σε μία ή και στις δύο πλευρές.

δομή και λειτουργικότητα εμφυτεύματος Baha

Στο εμφύτευμα Baha μιλάνε για ένα καταχωρημένο βοηθητικό βοήθημα . Το πραγματικό εμφύτευμα αποτελείται από μια βίδα τιτάν περίπου 4 mm, η οποία χρησιμοποιείται εξωτερικά ασθενή υπό γενική αναισθησία στα οστά του κρανίου. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Το εμφύτευμα είναι μερικώς εμφυτευμένο επειδή το άνω μέρος της βίδας παραμένει ορατό και προεξέχει εύκολα από το κρανίο. Στο εξωτερικό, το ακουστικό με μικρόφωνο, επεξεργαστή ήχου, μπαταρία, καθώς και ηλεκτρομαγνητικό μετατροπέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λήψη ακουστικών πληροφοριών.

Ο ήχος που καταγράφεται από το εξωτερικό τμήμα ενισχύεται, μεταφράζεται σε δονήσεις με ηλεκτρομαγνητική αλλαγή και παραδίδεται στο εμφύτευμα. Η φυσική γραμμή των οστών διασφαλίζει τώρα ότι αυτή η δόνηση οδηγείται στον κοχλία στο εσωτερικό αυτί. Από εδώ, τα κύτταρα που σημαίνουν τα μαλλιά αναλαμβάνουν μια ανανεωμένη μετατροπή των σημάτων σε ηλεκτρικές παρορμήσεις, οι οποίες εξασφαλίζουν διέγερση του νεύρου του κέρατος. Το αποτέλεσμα: δημιουργείται μια εντύπωση ακρόασης.

εμφύτευση Baha: Προαπαιτούμενα και Aftercare

Προκειμένου να προσδιοριστεί η καταλληλότητα μιας τροφοδοσίας με μια συσκευή Baha, η φάση δοκιμής ενός τέτοιου ακουστικού που συνδέεται με μια μαλακή ταινία είναι δυνατή σε κλινικές ENT για αρκετές εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε πρώτα να δοκιμάσετε το σύστημα ακοής χωρίς κίνδυνο και χωρίς χειρουργική επέμβαση και να ελέγξετε αν αυτή η μορφή ενίσχυσης ακρόασης είναι κατάλληλη για εσάς. Μια γενική προϋπόθεση για την εισαγωγή είναι μια επαρκής λειτουργικότητα του εσωτερικού αυτιού , η θέληση και η δυνατότητα μεταφοράς και διατήρησης του εμφυτεύματος καθώς και του κινήτρου . Η εισερχόμενη και η κατάσταση υγείας πρέπει να διευκρινιστούν προεγχειρητικά. Στα παιδιά, το πάχος και η ποιότητα των οστών πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη.

Μετά την εμφύτευση, αναμένεται ο χρόνος θεραπείας δύο έως 3 μηνών . Κατά την περίοδο μετά τη λειτουργία, θα πρέπει να συμβουλευτεί ένας ακουστικός ακουστικός για να προσαρμόσετε και να προσαρμόσετε το νέο εμφύτευμα και τη διαμόρφωσή του έτσι ώστε το εμφύτευμα να προσφέρει βέλτιστη υποστήριξη. Εκτός από τις λεπτές ρυθμίσεις, η επιτυχία ακρόασης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ατομικό κίνητρο για την κατάρτιση και τη συμμετοχή της ακρόασης σε μέτρα αποκατάστασης. Επιπλέον, οι τακτικοί έλεγχοι του Baha είναι απαραίτητοι για την εξασφάλιση της λειτουργίας του ή για την πρόληψη επιπλοκών.

Baha Actor Hains JINS

Κάθε χειρουργική παρέμβαση φέρει ορισμένους κινδύνους, αλλά η εισαγωγή των εμφυτευμάτων BAHA είναι συνήθως περίπλοκη . Η φλεγμονή του δέρματος ή των οστών είναι δυνατή, αλλά συμβαίνει πολύ σπάνια. Περαιτέρω πιθανοί κίνδυνοι βρίσκονται στη χαλάρωση του εμφυτεύματος ή στην επιτυχία ακρόασης που δεν ανταποκρίνεται στις προεγχειρητικές προσδοκίες.

Κόστος ακοής Baha (εξαγορά)

Το κόστος για εμφύτευμα και λειτουργία καλύπτεται πλήρως από τον ασφαλιστικό χορηγό. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μια αντίστοιχη έγκριση από την αντίστοιχη ασφαλιστική εταιρεία υγείας εκ των προτέρων. Όσον αφορά την τιμή, τα εμφυτεύματα Baha είναι γενικά σε ένα πλαίσιο € 10.000 - 30.000.