Binaurale Hörgeräte

Ο οδηγός σας για ακουστικά βοηθήματα και στα δύο αυτιά

Ένα ακουστικό βοήθημα είναι μια υψηλή τεχνική βοήθεια. Μπορείτε να το συγκρίνετε με έναν υπολογιστή. Τα παλαιά βοηθήματα ακοής είναι τώρα παρελθόν, επειδή τόσο η τεχνολογία όσο και η οπτική έχουν αλλάξει σημαντικά. Ένα ακουστικό βοήθημα από σήμερα είναι πολύ περισσότερο από έναν απλό ενισχυτή ακρόασης. Χρησιμοποιείτε μια σειρά ειδικών λειτουργιών. Υπάρχει επίσης λόγος για το SO -Called Binaurality.

Αυτός ο οδηγός εξηγεί για εσάς τι είναι πίσω από τον όρο binaural ακουστικά βοηθήματα και πώς αυτή η λειτουργία σας υποστηρίζει όταν ακούτε. Είστε πολύ ευπρόσδεκτοι να ζητήσετε συμβουλές από τους εμπειρογνώμονες ακοής μας σχετικά με την προσαρμογή και την επιλογή. Καλέστε μας ή στείλτε μας ένα μήνυμα σχετικά με το θέμα της απώλειας ακοής. Οι συμβουλές λαμβάνουν χώρα χωρίς υποχρέωση και δωρεάν.

Τα σημερινά και πρώην ακουστικά βοηθήματα σε σύγκριση

Μπορείτε επίσης να θυμάστε τα αρχικά προηγούμενα μοντέλα ακουστικών; Αυτά μπορούν να ενισχύσουν μόνο τον ήχο που λαμβάνεται. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Λειτουργεί πολύ διαφορετικά με ένα σύγχρονο σύστημα ακοής. Έχει αναπτυχθεί μια σύγχρονη διαδικασία τα τελευταία χρόνια. Αυτό βασίζεται σε φυσική ακρόαση. Αυτό σημαίνει ότι τόσο η αριστερή όσο και η σωστή ακοή συνδέονται και επικοινωνούν μεταξύ τους και επικοινωνούν. Για εσάς σημαίνει τεράστια ποιότητα εάν τα συστήματα ακοής μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ανάλογα με την αρχική κατάσταση, αυτά είναι έξυπνα συντονισμένα.

Φυσική ακοή με ένα binaural ακουστικό

Ο εγκέφαλος καταφέρνει να φιλτράρει τη γλώσσα από τον ήχο και να καταστείλει τον θόρυβο. Υπάρχουν αντίστοιχα σήματα για να κατανοήσετε τη γλώσσα. Είναι επίσης δυνατό να κατανοήσουμε με σαφήνεια τη γλώσσα σε μια ακουστικά απαιτητική κατάσταση. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα εάν υπάρχει πολύς θόρυβος γύρω σας, όπως σε ένα εστιατόριο ή σε μετρό ή στο λεωφορείο; Εάν νομίζετε ότι σχεδόν δεν μπορείτε πλέον να καταλάβετε τον αντίστοιχο σας, μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση με ένα σύστημα ακρόασης. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε ολόκληρο το ακρόαση ακουστικής

Είστε επίσης ευπρόσδεκτοι να φανταστείτε μια παρόμοια κατάσταση εάν, για παράδειγμα, πηγαίνετε για μια βόλτα σε ισχυρούς θορύβους ανέμου. Δεν μπορείτε να έχετε συνομιλία χωρίς ακουστικό. Ένα σύστημα ακοής που καταφέρνει αυτόματα καταφέρνει αυτόματα για να ελέγξει από πού προέρχεται ο άνεμος και από ποια κατεύθυνση είναι το σήμα της γλώσσας. Μόνο τα σωστά σήματα μεταφέρονται στο άλλο αυτί με ραδιόφωνο. Ο ενοχλητικός θόρυβος του ανέμου καταπιέζεται αποτελεσματικά. Αυτό λειτουργεί πολύ καλύτερα για τα συστήματα ακρόασης με τα συμβατικά συστήματα ακοής. Μια άλλη τυπική κατάσταση είναι εάν κάνετε κλήσεις με ένα αυτί. Ένα binaural ακουστικό μπορεί να αναγνωρίσει αυτό και ταυτόχρονα καταστέλλει την ενίσχυση του ήχου. Ταυτόχρονα, οι θόρυβοι από το τηλέφωνο και όλα τα σήματα αποστέλλονται επίσης στην άλλη πλευρά. Έτσι μπορείτε να ακούσετε τα απαραίτητα αυτιά και στα δύο.

Η κατεύθυνση του μικροφώνου

με νέα συστήματα που μπορείτε να ακούσετε ανεξάρτητα από την κατεύθυνση της προβολής. Συνήθως το μικρόφωνο ευθυγραμμίζεται σύμφωνα με την κατεύθυνση της προβολής. Αλλά μπορεί να συμβεί ότι κάθεστε και εργάζεστε συγκεντρωμένα από έναν υπολογιστή. Παρ 'όλα αυτά, ίσως θελήσετε να μιλήσετε με άλλο άτομο που είναι στο πλάι ή πίσω σας. Σε τέτοιες καταστάσεις, τα παλαιότερα συστήματα ακοής φθάνουν στα όριά τους. Φαίνεται πολύ διαφορετικό με ένα binaural ακουστικό. Ένα binaural ακουστικό βοήθημα μετατρέπει τα μικρόφωνα ακριβώς προς την κατεύθυνση από την οποία έρχεται το σήμα για τη γλώσσα. Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεστε πλέον επαφή με τα μάτια για την επικοινωνία χωρίς προβλήματα.

Προσανατολισμός στο διάστημα

Συνήθως απαιτούνται δύο καλά λειτουργικά αυτιά για να εξασφαλίσετε την ακοή κατευθυντήριου προβλήματος και να προσανατολίσετε τον εαυτό σας στο δωμάτιο. Οι καλύτερες διαφορές αναγνωρίζονται από το κέντρο ακοής. Μια διάκριση γίνεται μεταξύ του αριστερού και του δεξιού αυτιού όταν φτάνουν τα σήματα. Έτσι μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια θέση στο δωμάτιο στο σήμα και να το εντοπίσετε. Υπάρχει λόγος για το SO -Called Head Skading Effect. Μια ασφαλής κατευθυντική αξιολόγηση είναι ακόμη δυνατή με ένα διφασικό σύστημα για την επεξεργασία σήματος.