Cochlea-Implantat: Kosten, OP, Anwendung & Funktion

Εμφυτεύεται Cochlea: Εφαρμογή, Λειτουργικότητα, Λειτουργία, Κίνδυνοι & amp; Κόστος

Εάν ο ήχος -χός, συμβατικός βοηθήματα ακοής Δεν είναι πλέον επαρκές για να αντισταθμίσει μια απώλεια ακοής Εισαγάγετε ένα εμφύτευμα ακουστικού. Μια πιθανότητα είναι το εμφύτευμα κοχλίας (CI), το οποίο είναι ένα εμφύτευμα εσωτερικού αυτιού που χρησιμεύει ως ηλεκτρονική αντικατάσταση ακρόασης. Για το σκοπό αυτό, γεφυρώνει τη λειτουργία των κατεστραμμένων κυττάρων τρίχας, εξασφαλίζει άμεση διέγερση του νεύρου του κέρατος και έτσι αποφεύγει το μειωμένο μέρος της ακρόασης. Ως αποτέλεσμα, το εμφύτευμα είναι κατάλληλο για σοβαρή έως υψηλή ακρόαση εσωτερικής αυτί.

Περιοχές εφαρμογής - Για ποιον έχει ένα εμφύτευμα κοχλίας έχει νόημα;

Με βάση την εισαγωγή ενός εμφυτεύματος κοχλία (CI) για όλες τις ζημιές στο εσωτερικό αυτί , με την αύξηση
απώλεια ακοής (hypakusis) , καθώς και να εξεταστεί αν δεν επαρκεί από συμβατικά βοηθήματα ακοής . Το τελευταίο εμφανίζεται μόλις καταστραφεί μια σειρά από κύτταρα τρίχας του εσωτερικού αυτιού. Σε αντίθεση με τη μακροπρόθεσμη πεποίθηση ότι τα εμφυτεύματα του κοχλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο όταν η ακρόαση παραμένει χαμένη, η υπολειμματική ακρόαση μπορεί να διατηρηθεί στις μέρες μας και χρησιμοποιείται μαζί με τα πλεονεκτήματα του CI. Μια υβριδική προσφορά από βοηθήματα ακοής και το εμφύτευμα είναι επίσης δυνατή. Αυτή η φόρμα είναι διαθέσιμη σε μία -σιγουριά των ατόμων με διαφορετική ζημιά ακοής στα αυτιά και στην περίπτωση της προσφοράς. Ωστόσο, μια απαραίτητη βασική απαίτηση είναι μια παρουσία κοχλία ή νεύρο κέρατος.

Από τη μία πλευρά,

Κύρια ομάδα στόχου των εμφυτευμάτων του κοχλία είναι ενήλικες που έχουν κακή αντίληψη της γλώσσας λόγω σοβαρών, και των δύο πλευρών απώλεια ακοής αναζητείται, τόσο μεγαλύτερη είναι η άποψη της επιτυχίας.

Από την άλλη πλευρά, τα παιδιά που είχαν υψηλό βαθμό απώλειας ακοής από τη γέννηση ή τα έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας μπορούν επίσης να παρέχονται με εμφύτευμα κοχλίας. Ο χρόνος της παρέμβασης είναι επίσης κρίσιμη εδώ: υπάρχουν ιδιαίτερα μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας εάν το εμφύτευμα έχει οριστεί πριν από την ηλικία του δεύτερου έτους. Μετά το όγδοο έτος της ζωής, η απόκτηση του ομιλητή είναι δυνατή μόνο σε περιορισμένο βαθμό στην ηλικία των πρώιμων ή από τη γέννηση.

Δομή - Πώς κατασκευάζεται ένα εμφύτευμα κοχλίας;

Τα εμφυτεύματα κοχλία από δύο συστατικά είναι

: ένα εξωτερικό τμήμα που περιέχει μικρόφωνο, επεξεργαστή γλωσσών, πηνίο μετάδοσης και μαγνήτες και ένα εσωτερικό μέρος - το πραγματικό εμφύτευμα - με πηνίο, μαγνήτες και φορείς ηλεκτροδίων. Το πρώτο είναι συνδεδεμένο από το εξωτερικό πίσω από το αυτί, ενώ το εμφύτευμα κάθεται στο χρονικό οστό, κοντά στο αυτί κάτω από το δέρμα.

Ακουστικό βοήθημα στο κεφάλι

Η σύνδεση μεταξύ της εξωτερικής μπαταρίας και του εσωτερικού τμήματος είναι ασύρματη, όπου η ενεργειακή παροχή πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τη μαγνητική επαγωγή χρησιμοποιώντας το τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, οι εσωτερικοί και εξωτερικοί μαγνήτες επιτρέπουν μια σταθερή σταθεροποίηση των πηνίων μετάδοσης στο κεφάλι. Επιπλέον, υπάρχει ένα άμεσο σημείο επαφής μεταξύ του εμφυτεύματος και του κοχλία στο εσωτερικό αυτί τοποθετώντας τον φορέα ηλεκτροδίου στον ίδιο τον κοχλία.

Πώς λειτουργεί ένα εμφύτευμα κοχλίας;

Η διαδικασία ακοής ξεκινά με το εμφύτευμα Cochlea απορροφώντας τα ηχητικά κύματα μέσω του εξωτερικού συστατικού, το οποίο προωθεί τις πληροφορίες ήχου στον επεξεργαστή ήχου. Στον επεξεργαστή, τα σημαντικότερα σήματα μετατρέπονται σε ψηφιακές πληροφορίες και αποστέλλονται στο εσωτερικό εμφύτευμα χρησιμοποιώντας το πηνίο πομπού.

Εδώ υπάρχει μια άλλη μετατροπή - σε ηλεκτρικές παρορμήσεις, οι οποίες φτάνουν στα ηλεκτρόδια στο σαλιγκάρι ήχου με προώθηση. Με τη βοήθεια των ηλεκτροδίων, η ηλεκτρική διέγερση του νεύρου του κέρατος ενεργοποιείται τώρα προκειμένου να μεταδοθεί οι παρορμήσεις στον εγκέφαλο. Στον εγκέφαλο, τα ηλεκτρικά σήματα εντοπίζονται τελικά ως θόρυβος και δημιουργείται η εντύπωση ακρόασης.

Λειτουργία - Πώς η εισαγωγή ενός εμφυτεύματος κοχλία;

Πριν από τη λειτουργία Είναι σημαντικό να εξεταστούν διάφορες παραμέτρους: η διάρκεια της κρίσιμης απώλειας ακοής, των γλωσσικών δεξιοτήτων, της κατάστασης του νεύρου του κέρατος, της παρουσίας περαιτέρω διαταραχών αντίληψης και επεξεργασίας, επίσης Ως κίνητρο για την κατάρτιση της ακρόασης με το CI, οι προβλέψεις επιτυχίας της εμφύτευσης επηρεάζουν σημαντικά. Επιπλέον, οι λεπτομερείς δοκιμές ακοής με και χωρίς ακουστικά βοηθήματα, η μορφή της μύτης και η ποιότητα ζωής καταγράφονται εκ των προτέρων, προκειμένου να σταθμιστούν εάν ένα CI αντιπροσωπεύει την κατάλληλη λύση ακοής για τον αντίστοιχο ασθενή. Αφού ελεγχθεί η καταλληλότητα, το προπαρασκευαστικό ζήτημα της οργάνωσης της αποκατάστασης και της μετά τη φροντίδα τελικά προκύπτει

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης , μια κοπή μήκους 5 - 8 cm τοποθετείται πίσω από το αυτί. Το ξυρίσματος των μαλλιών είναι ελάχιστα απαραίτητο - σε αντίθεση με την περισσότερη υπόθεση. Μόλις η περιοχή εκτίθεται, μια εμβάθυνση αλέθεται στα οστά του κρανίου. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία ενός καναλιού στο βράχο, το οποίο εκτείνεται στο μεσαίο αυτί και δημιουργεί προσβασιμότητα στο στρογγυλό παράθυρο. Ένα μικρό τρυπάνι μπορεί τώρα να εισαχθεί μέσω του καναλιού, με το οποίο μια τρύπα κοντά στο στρογγυλό παράθυρο τρυπάται στον κοχλία. Στη συνέχεια, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το εμφύτευμα μέσω της τρύπα, τα καλώδια των οποίων συνδέονται με το πόδι του βράχου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, το εμφύτευμα δοκιμάζεται για να ελέγξει την άφιξη του προκληθέντος ερεθισμού στο στέλεχος του εγκεφάλου. Τέλος, ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο, το κανάλι είναι είτε γεμάτο με οστικό υλικό είτε ανοικτό και το άνοιγμα της κεφαλής είναι ραμμένο.

Την επόμενη μέρα Μετά την εμφύτευση , το κάθισμα του εμφυτεύματος ελέγχεται με ένα x -Ray. Τις πρώτες πέντε έως επτά ημέρες, συνήθως λαμβάνει χώρα η θεραπεία με νοσοκομείο, με το νήμα να τραβά κυρίως μετά από επτά ημέρες. Εάν η πληγή έχει θεραπευτεί εντελώς, η πρώτη ενεργοποίηση του εμφυτεύματος κοχλία πραγματοποιείται περίπου μία έως δύο εβδομάδες μετά την επιχείρηση. Οι λεπτές ρυθμίσεις και οι βελτιστοποιήσεις των ρυθμίσεων ακρόασης διασφαλίζουν την αύξηση της βελτίωσης της ακρόασης τους επόμενους μήνες. Ο τακτικός έλεγχος και η αναμονή του εμφυτεύματος του κοχλία δεν πρέπει να περιορίζονται σε αυτή την περίοδο, αλλά να γίνονται δια βίου, περιοδική ρουτίνα για να διορθώσουν ή να αποτρέψουν τις διαταραχές σε πρώιμο στάδιο.

Με την πρώτη προσαρμογή, αρχίζει επίσης μια εντατική κατάρτιση ακοής , η οποία εκπαιδεύει την ερμηνεία των ηχητικών σημάτων που ελήφθησαν με το CI. Η διαδικασία μάθησης μπορεί να συγκριθεί με την εκμάθηση μιας νέας ξένης γλώσσας και είναι εξαιρετικά ατομική. Ωστόσο, υπάρχει κοινός λόγος για όλους τους μεταφορείς CI: τα κίνητρα και η προσπάθεια αποτελούν προϋπόθεση για την κατάρτιση, αλλά - ανεξάρτητα από την ένταση - δεν θα οδηγήσει σε ποιότητα ακοής συγκρίσιμη με τη φυσική ακοή.

Κίνδυνοι - Ποιοι κίνδυνοι κάνει η εμφύτευση ενός εμφυτεύματος κοχλία να κάνει;

Όταν εισάγετε το εμφύτευμα εσωτερικού αυτιού, είναι μια ρουτίνα παρέμβαση, αλλά δεν παραμένει χωρίς κινδύνους . Υπάρχει κίνδυνος μέσης ωτίτιδας, μαστοειδίτιδας και πιθανής βλάβης στο τύμπανο. Μετεγχειρητικά, είναι δυνατές οι προσωρινοί περιορισμοί στις επιδόσεις του προσώπου και της γεύσης, οι οποίοι διατρέχουν κίνδυνο λόγω της εγγύτητας με την άλεση. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει - κυρίως μόνο προσωρινή - ζάλη ή διαταραχή ισορροπίας. Επίσης, δίνεται ο κίνδυνος αναισθησίας και μετεγχειρητικών λοιμώξεων για χειρουργικές επεμβάσεις.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα: Τι μιλάει και τι γίνεται με ένα εμφύτευμα κοχλίας;

Ο προσδιορισμός των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων του εμφυτεύματος κοχλία μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε περιορισμένο βαθμό, επειδή η επιτυχία είναι ισχυρή εξάρτηση από τις προσωπικές προϋποθέσεις και τα κίνητρα κατάρτισης. Κατά συνέπεια, η απόφαση για ή έναντι ενός εμφυτεύματος κοχλία μπορεί να γίνει μόνο με βάση τα ατομικά καθορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ενώ το CI βελτιώνει τη συμμετοχή στην καθημερινή ζωή και το εργασιακό περιβάλλον, ο θόρυβος του περιβάλλοντος και η αντίληψη της φωνής μπορούν να οδηγήσουν και έτσι να οδηγήσουν σε εμπειρία ασφαλείας , τα μειονεκτήματά του δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Η ιδέα της βέλτιστης κατανόησης της γλώσσας μετά την εμφύτευση χωρίς περαιτέρω προσπάθειες είναι δυστυχώς ουτοπική. Εκτός από την ανάγκη για εντατική εκπαίδευση στη χρήση του εμφυτεύματος κοχλία και το γεγονός ότι η τέλεια ακρόαση δεν είναι εφικτή ακόμη και με το CI, υπάρχει επίσης κίνδυνος σύγκρουσης ταυτοποίησης. Ανάλογα με το περιβάλλον και το χρόνο της εμφύτευσης, οι χρήστες μπορεί να μην αισθάνονται στον κόσμο της ακοής ή στον κόσμο της ακοής των ανθρώπων στο σπίτι. Μια σημαντική σύγκρουση συμφερόντων μπορεί να προκύψει, ειδικά για τα παιδιά της ακοής που ασχολούνται με τους γονείς. Αλλά ακόμη και με ενήλικες που έχουν εντοπίσει ζημιά στην ακοή για χρόνια, είναι μια τεράστια δραστική εμπειρία.

Κόστος εμφυτεύματος Cochlea

Το κόστος για ένα εμφύτευμα κοχλίας είναι περίπου 40.000 ευρώ και τα έξοδα για τη φροντίδα μετά τη φροντίδα είναι επίσης συνεχείς. Ωστόσο, οι νόμιμες εταιρείες ασφάλισης υγείας καλύπτουν συνήθως όλα τα έξοδα για χειρουργική επέμβαση, αποκατάσταση και μετέπειτα φροντίδα. Εάν εσείς ή το παιδί σας είστε ιδιωτικά ασφαλισμένοι, η διαβούλευση με την ασφάλιση υγείας είναι απαραίτητη για να μάθετε περισσότερα για ένα κόστος.

Κατασκευαστής εμφυτεύματος Cochlea

Τα εμφυτεύματα Cochlea παράγονται επί του παρόντος από τέσσερις κατασκευαστές: cochlear , Oticon Medical , Προηγμένα bionics Και med-el