Gehörgangsentzündung: Behandlung, Ursachen, Symptome

Ασθένειες αυτιών - φλεγμονώδη αυτιά

θεραπεία, συμπτώματα και αιτίες φλεγμονής ακοής

Όταν το κανάλι του αυτιού στο αυτί είναι φλεγμονή, η φλεγμονή είναι συνήθως αλλεργική, μυκητιακή ή βακτηριακή. Όχι μόνο το ίδιο το δέρμα, αλλά και το υποδόριο δέρμα στο εξωτερικό κανάλι του αυτιού επηρεάζεται. Μερικές φορές ακόμη και το drum fur ή ολόκληρο το Auricle είναι φωτισμένο. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει λόγος για το myringitis.

Αυτό το άρθρο σας δίνει πληροφορίες σχετικά με τη φλεγμονή της ακρόασης. Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για την προέλευση και τις αιτίες της απόκρισης φλεγμονής. Εξηγούμε τα συμπτώματα και τα πάντα για τη διάγνωση στο γιατρό και τις θεραπείες. Οι εμπειρογνώμονες ακουστικών μας θα χαρούν να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε. Είστε ευπρόσδεκτοι να γράψετε ή να μας καλέσετε. Οι συμβουλές μας λαμβάνουν χώρα χωρίς υποχρέωση και δωρεάν.

Πώς έρχεται να ακουστεί;

Συχνά οι μικροτραμίες είναι η σκανδάλη για φλεγμονή ακοής. Ένα τυπικό παράδειγμα είναι οι μικρές τραυματισμοί του δέρματος, οι οποίες προκύπτουν, για παράδειγμα, όταν τα αυτιά καθαρίζονται έντονα. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα βαμβάκι. Τότε το δέρμα της ακοής είναι κατεστραμμένο, το οποίο έχει τις παραπάνω συνέπειες.

Οι αλλεργικές αντιδράσεις και η ευαισθητοποίηση του δέρματος μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για αυτό. Αυτό συχνά προκαλείται από ορισμένα απορρυπαντικά μαλλιών ή άλλα τεχνητά μέσα. Παραδείγματα είναι σαπούνια ή σπρέι μαλλιών. Ο αυξημένος σχηματισμός οστών ή η χρόνια ωτίτιδα μέσα μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνο για την παραπάνω ασθένεια. Η φλεγμονή της ακρόασης μπορεί να προκληθεί ακόμη και από δερματίτιδα, ψωρίαση ή νευροδεσμετίτιδα.

Τα συμπτώματα

Τα τυπικά συμπτώματα της φλεγμονής που κερδίζουν περιλαμβάνουν ισχυρή κνησμό ή ακόμα και σοβαρό αυτί που μπορεί να ακολουθήσει. Αυτά μπορούν να γίνουν αισθητά ειδικά όταν κοιτάζετε κάτι ή κάθονται στο σχέδιο. Η προώθηση ήχου στα αυτιά σας μπορεί επίσης να διαταραχθεί. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να αντιληφθείτε μόνο τους τόνους στον ατμό. Δεν είναι ούτε σαφείς ούτε σαφώς. Μερικές φορές το κανάλι του αυτιού σας διογκώνεται επίσης από συσσώρευση βλέννας. Αυτό το είδος φλεγμονής μπορεί είτε να εμφανιστεί ξηρό με τις κατάλληλες κλίμακες του δέρματος είτε σε θρεπτική μορφή με έκκριση. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, επηρεάζεται ακόμη και ο περιβάλλοντος οστού ιστού.

Η διάγνωση της φλεγμονής ακοής

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αισθάνεστε και να επιθεωρήσετε το αυτί σας. Αυτό κάνει γιατρό. Ένα απόστημα ή ένα furunkel μπορεί να είναι ο λόγος για το σύνολο. Είναι σημαντικό να ελέγξετε αν ο πόνος εμφανίζεται όταν αποσύρεται το κύπελλο του αυτιού. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τις μύτες του λαιμού σας. Αυτό πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη φλεγμονή. Μια δοκιμή ακρόασης και μια ανασκόπηση μπορεί επίσης να βοηθήσουν, ή ένα επίχρισμα ή καθαρισμό του διαδρόμου ακοής.

Πώς αντιμετωπίζεται η φλεγμονή της ακοής;

Είναι σημαντικό να μειωθεί η διόγκωση της φλεγμονής του ποταμού και να αποκατασταθεί η ελαττωματική ακοή. Η υπό όρους απώλεια ακοής μπορεί στη συνέχεια να μειωθεί. Επομένως, ο πρώτος πρέπει να είναι ένας καθαρισμός του καναλιού του αυτιού. Μόλις ο γιατρός έχει ένα σαφές εύρημα, οι κρέμες ή οι αλοιφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το κατάλληλο φάρμακο. Εάν υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση, η χορήγηση αντιβιοτικών είναι μερικές φορές απαραίτητη. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ωστόσο, η φλεγμονή είναι σχετικά εύκολη στον έλεγχο και τη θεραπεία.