IIC Hörgeräte: Was sind IIC Hörgeräte? | MySecondEar

IIC ακοής: Τι είναι τα βοηθήματα ακοής IIC;

IIC σημαίνει "αόρατο στο κανάλι" (αόρατο στο κανάλι του αυτιού) και αναφέρεται σε ένα είδος ακοής που είναι σχεδόν εντελώς κρυμμένα στο κανάλι του αυτιού. Σε αντίθεση με άλλα ακουστικά βοηθήματα, τα οποία συχνά φοριούνται πίσω από το αυτί, τα ακουστικά IIC είναι πολύ μικρά και κάθονται βαθιά στο κανάλι του αυτιού έτσι ώστε να είναι σχεδόν ορατές.

Το πλεονέκτημα των βοηθημάτων ακοής IIC είναι ότι είναι λιγότερο αισθητά από άλλα βοηθήματα ακοής. Επομένως, μπορείτε να είστε μια καλή επιλογή για άτομα που αισθάνονται άγχος από την απώλεια ακοής τους επειδή δεν είναι τόσο εύκολο να το δουν.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των βοηθημάτων ακοής του IIC είναι ότι κάθονται πιο κοντά στα οστά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην παροχή ενός πιο φυσικού ήχου. Δεδομένου ότι καθίσετε βαθύτερα στο κανάλι του αυτιού, μπορείτε επίσης να απορροφήσετε λιγότερο θόρυβο από το εξωτερικό, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να προσφέρετε καλύτερη ποιότητα ήχου.

Ωστόσο, υπάρχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα όταν χρησιμοποιείτε βοηθήματα ακοής IIC. Δεδομένου ότι είναι τόσο μικρά, έχουν λιγότερο χώρο για μπαταρίες και τεχνολογία, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι λιγότερο ισχυροί από άλλα βοηθήματα ακοής. Μπορούν επίσης να είναι πιο δύσκολο να χειριστούν επειδή κάθονται βαθιά στο κανάλι του αυτιού και είναι δύσκολο να αφαιρεθούν ή να χρησιμοποιηθούν.

Συνολικά, τα βοηθήματα ακοής IIC είναι μια καλή επιλογή για άτομα που αναζητούν μια διακριτή λύση για την απώλεια ακοής τους και είναι πρόθυμοι να δεχτούν ορισμένους περιορισμούς στην απόδοση και το χειρισμό. Όπως συμβαίνει με κάθε ακουστικό, ωστόσο, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε λεπτομερή συμβουλές από έναν επαγγελματία ακοής πριν λάβετε μια απόφαση.