Hörgerät-Implantat: Knochenleitungshörgerät, Cochlea-, Mittelohr- oder Hirnstammimplantat? - Unterschiede, Kosten, Funktionsweisen
Σε πολλές περιπτώσεις, η προσφορά κλασικών ακοής σε αυτί ή οπίσθια αυτιά είναι απολύτως επαρκής για να υποστηρίξει τη γλωσσική κατανόηση των ασθενών με προβλήματα ακοής. Για το σκοπό αυτό, οι συσκευές ενισχύουν τον ήχο και απελευθερώνουν σε αυτή την ανυψωμένη μορφή στο κανάλι του αυτιού του χρήστη. Τι συμβαίνει, ωστόσο, εάν το μεσαίο αυτί δεν έχει πλέον (περισσότερο) έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον ήχο, η βλάβη της ακοής αυξάνεται όλο και περισσότερο ή ανατομικοί λόγοι να αποτρέψουν την προσαρμογή ενός ακουστικού βοήθημα;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα εμφυτεύματα ακοής ακοής μπορεί να είναι μια εναλλακτική λύση για τα αφαιρούνται ακουστικά βοηθήματα και να βελτιώσουν την πιθανότητα των μεταφορέων τους να συμμετάσχουν στον ακουστικό κόσμο. Μια επιχειρησιακή παρέμβαση είναι επιτακτική η εισαγωγή ενός εμφυτεύματος, επομένως η απόφαση για εμφύτευμα ακουστικής θα πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η ίδια ποιότητα ακοής δεν μπορεί ποτέ να προκύψει όπως με τη φυσική ακοή. Παρ 'όλα αυτά, τα εμφυτεύματα είναι εξελιγμένες λύσεις ακοής που έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν σημαντικά την καθημερινή ζωή.

Εμφυτεύομαι ακοής και ακουστική βοήθεια: Συνέντευξη με μια ματιά

Ακουστικά βοηθήματα Εμφυτεύματα
  • μη επεμβατική/ χωρίς χειρουργική επέμβαση

  • εύκαμπτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί

  • Επεξεργασμένο και ενισχυμένο ήχο

  • χρησιμοποιεί τη λειτουργία των μεσαίων και εσωτερικών αυτιών καθώς και υπολειπόμενες αποτυχίες

  • για το φως έως τη σοβαρή ζημιά ακοής

  • φορεθεί μέσα ή πίσω από το αυτί

  • Invasively/ λειτουργική παρέμβαση

  • Επεξεργαστής ήχου αφαιρούμενο, εμφύτευμα θεμελιωδώς σταθερό

  • παρακάμπτει τα μειωμένα μέρη της ακρόασης

  • για ειδική απώλεια ακοής

  • πλήρως ή εν μέρει εμφυτεύεται

Είδος εμφυτεύματος ακοής

Ποιο εμφύτευμα ακουστικών βοήθημα χρησιμοποιείται εξαρτάται από τη μορφή απώλειας ακοής ή δυσλειτουργίας της ακοής. Τα κοινά είδη εμφυτευμάτων ακοής σχηματίζουν εμφυτεύματα εσωτερικού αυτιού -γνωστές ως εμφυτεύματα κοχλία -εμφυτεύματα μέσου αυτιού, ακοή ακοής, καθώς και εμφυτεύματα εγκεφαλικής σφραγίδας.


Οι περιοχές εφαρμογής των διαφόρων εμφυτευμάτων περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Αισθητηριακή απώλεια ακοής
  • Συνδυασμένη απώλεια ακοής
  • Ηχητική αγωγή ludo
  • Συγγενείς και χρόνιες ζημιές ακοής
  • Αποτυπώθηκε ή λείπει το νεύρο ακοής
  • Συνολική απώλεια ακοής (Ωστόσο, αυτό είναι συνήθως δύσκολο να αντιμετωπιστεί εάν η απώλεια ακοής εμφανίζεται πριν ή κατά την απόκτηση γλωσσών)

Η βασική δομή ενός εμφυτεύματος ακοής προκύπτει από δύο μέρη: το εσωτερικό μέρος, το οποίο είναι εμφυτευμένο και συνεπώς κάθεται κάτω από το δέρμα και το εξωτερικό μέρος, το οποίο αποτελείται από επεξεργαστή ήχου και έξω από το τριχωτό της κεφαλής είναι σταθερό. Ακόμη και οι πλήρως εμφυτευμένες συσκευές δεν είναι εντελώς αυτόνομες, χρειάζεστε πάντα μια σύνδεση με μια εξωτερική συσκευή για την τροφοδοσία.

εμφύτευμα κοχλίας

Τα εμφυτεύματα Cochlea είναι ίσως τα πιο γνωστά εμφυτεύματα ακοής, αλλά σχεδόν κανείς δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος γι 'αυτούς. Οι συσκευές μερικές φορές χρησιμεύουν για τη θεραπεία έμφυτων ελαττωμάτων ακοής, αλλά πρέπει να εκτιμηθούν ως δυνητικά χρήσιμες σε όλες τις ζημιές στο εσωτερικό αυτί. Η ομάδα -στόχος είναι ιδιαίτερα ενήλικες με κωφούς κωφούς, άτομα με αυξανόμενη απώλεια ακοής (Hypacusis), καθώς και παιδιά με σοβαρή ακοή - γενετική ή αποκτηθείσα.

Ηλεκτρονικές παρορμήσεις αποτελούν τη βάση της λειτουργικότητας ενός εμφυτεύματος κοχλία: δημιουργούν στους τόνους κοχλία που τελικά επιτρέπουν την κατανόηση. Αυτό απαιτεί ένα εξωτερικό στοιχείο που περιλαμβάνει τον επεξεργαστή γλωσσών πίσω από το κύπελλο αυτιών. Υπάρχει μια ασύρματη, επαγωγική σύνδεση από το εξωτερικό προς το εσωτερικό στοιχείο. Το τελευταίο κάθεται στο οστό του ναού και βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον κοχλία. Τα κωδικοποιημένα σήματα ήχου αποστέλλονται στο πηνίο παραλήπτη του εσωτερικού συστατικού μέσω του πηνίου εκπομπής του εξωτερικού τμήματος. Με βάση αυτό, το νεύρο ήχου διεγείρεται, το οποίο παίρνει μια γραμμή διέγερσης στον εγκέφαλο, η οποία τελικά δημιουργεί μια εντύπωση ακρόασης.

Κεντρικό εμφύτευμα αυτιών

Σύμφωνα με το όνομα, το εμφύτευμα μέσου αυτιού εισάγεται στο μεσαίο αυτί σε μια περίπλοκη αλλά χαμηλή λειτουργία. Η διαδικασία για τη θεραπεία της απώλειας ακοής είναι και ο συνδυασμός του. Τα κεντρικά εμφυτεύματα αυτιών είναι επίσης ιδανικά όταν υπάρχει ένα μπλοκ του μεσαίου αυτιού ή του εξωτερικού αυτιού ή η φθορά ενός εξωτερικού ακουστικού δεν είναι δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, τα άθικτα εσωτερικά κύτταρα τρίχας αποτελούν προϋπόθεση για τη χρήση.

Για τη συνάρτηση του εμφυτεύματος μέσου αυτιού απαιτείται ένας μαγνήτης που συνειδητοποιεί την αγκυροβόληση του εξωτερικού μικροφώνου με τον επεξεργαστή εσωτερικής γλώσσας. Το μικρόφωνο λειτουργεί ως ένα είδος αντικατάστασης για το αυτί - παίρνει τις ακουστικές πληροφορίες και το στέλνει στο εμφύτευμα στο μεσαίο αυτί. Αυτό είναι όπου τα σήματα διαβιβάζονται στο εσωτερικό αυτί μέσω των στρουθοκαμήλων, γεγονός που δημιουργεί μια εντύπωση ακρόασης.

Ακρόαση ακουστικών ακουστικών/ οστών ακοής ακοής

Βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας οστών Χρησιμοποιήστε τη φυσική λειτουργία των οστών για να καθοδηγήσετε τον ήχο. Αυτός ο σχεδιασμός μιλάει επίσης για ακοή ακοής αγκυροβολημένου με οστά (BAHA), δηλαδή με ακουστικά ακουστικά. Τα εμφυτεύματα ακοής χρησιμοποιούνται για διάφορους περιορισμούς, μερικές φορές στην περίπτωση χρόνιας φλεγμονής του μεσαίου αυτιού ή του καναλιού του αυτιού, βλάβης στο τύμπανο, απώλεια ακοής αγωγιμότητας, καθώς και δυσπλασίες του αυτιού και του αυτιού Canal.

Η ονομασία σας οφείλεται στο γεγονός ότι το εμφύτευμα - A Titanium Screw - χρησιμοποιείται στα οστά. Ως αντίστοιχο, ένας επεξεργαστής ήχου συνδέεται με το εμφύτευμα εξωτερικά πίσω από το αυτί. Για τη λειτουργία , ο επεξεργαστής ήχου αρχικά απορροφά τον ήχο από τη γύρω περιοχή, τότε τον απελευθερώνει στη βίδα, η οποία χρησιμοποιεί κραδασμούς για να προωθήσει τα ηχητικά σήματα στο εσωτερικό αυτί. Ως αποτέλεσμα, δεν απαιτείται συμμετοχή του μεσαίου αυτιού, αλλά ένα άθικτο ηχητικό νεύρο και ένα λειτουργικό εσωτερικό αυτί.

Εμφυτεύεται/ ακουστικό εγκεφάλου εγκεφάλου (ABI)

ανάγκη για την εμφύτευση ενός εμφυτεύματος εγκεφάλου Stammer προκύπτει όταν η γραμμή ακοής υπέστη ζημιά από τη γέννηση ή από τραυματικά και παθολογικά γεγονότα. Για παράδειγμα, οι ασθένειες του όγκου τύπου 2 και πρέπει να αναφέρονται εδώ, όπου ο όγκος πιέζει στο νεύρο της ακοής ή προκάλεσε βλάβη στην απομάκρυνση του όγκου. Ακόμη και με ένα εντελώς διαχωρισμένο νεύρο ήχου , το εμφύτευμα εγκεφάλου Stammer προσφέρει έναν τρόπο να αποκατασταθεί μερικώς η ακοή. Ο στόχος είναι να κάνουμε λιγότερο βέλτιστη ακρόαση, αλλά μάλλον ένα συναίσθημα για ακρόαση, έτσι ώστε να μην αποκλείζεται κανένας αποκλεισμός από τον ακουστικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της πολύ σύνθετης εμφύτευσης, ένα μικρό ηλεκτρόδιο χρησιμοποιείται απευθείας στο στέλεχος του εγκεφάλου , το οποίο είναι διαθέσιμο μέσω ενός μικρού καλωδίου σε αντάλλαγμα με το εξωτερικό στοιχείο. Το ηλεκτρόδιο διέρχεται συχνότητες μέσω του εξωτερικού επεξεργαστή που κάθεται έξω, οι οποίες απαιτούν διέγερση των καυτών νεύρων λόγω ηλεκτρικών παρορμήσεων. Η συνέπεια είναι η πρόοδος των ερεθισμάτων στον εγκέφαλο, όπου συμβαίνει αυτό και η εντύπωση ακρόασης συμβαίνει. Με τη βοήθεια ενός εμφυτεύματος εγκεφάλου Stammer, η αντίληψη του θορύβου του περιβάλλοντος επιτυγχάνει κυρίως. Μόνο με μια εκπαίδευση στο ανάγνωση των χειλιών μπορεί να προκύψει μια γλωσσική κατανόηση από τους τόνους.

Κόστος εμφυτεύματος ακοής

Κάθε εμφύτευση ακοής είναι μια επιχειρησιακή παρέμβαση που πρέπει πάντα να είναι καλά μελετημένη. Αυτό που κάνει την ανακούφιση είναι να καλύψει όλα τα έξοδα για εμφύτευμα, μετέπειτα φροντίδα και αποκατάσταση εκ μέρους των νόμιμων ασφαλιστικών εταιρειών υγείας. Από την άποψη της τιμής, τα εμφυτεύματα ακοής - ανάλογα με τον τύπο του εμφυτεύματος και τις ατομικές απαιτήσεις των ασθενών που επηρεάζουν το επίπεδο δυσκολίας της παρέμβασης - μετακινούνται σε ένα πλαίσιο μέχρι € 40.000.

Το πιο αποδοτικό κόστος είναι τα ακουστικά αγωγιμότητας των οστών , τα οποία κυμαίνονται από € 3.000 - € 5.000. Κεντρικά εμφυτεύματα αυτιών βρίσκονται στο εύρος τιμών των € 10.000 έως € 30.000, ανάλογα με τη μέθοδο θεραπείας. Εμφυτεύματα εγκεφάλου Stammer είναι επίσης διαθέσιμα για τιμή περίπου € 30.000. Το κόστος του εμφυτεύματος Cochlea ανέρχεται σε περίπου 40.000 ευρώ. Λάβετε υπόψη ότι πρόκειται για οδηγίες μόνο. Τα αποτελέσματα της τελικής τιμής ανάλογα με τους παράγοντες που αναφέρθηκαν παραπάνω.