Hörgerät Verloren: Zahlt die Krankenkasse? | MySecondEar

Ακουστικά Βοηθέτηση Lost: Η εταιρεία ασφάλισης υγείας πληρώνει;

Το ακουστικό βοήθημα είναι μια σημαντική βοήθεια για τα άτομα με προβλήματα ακοής και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή. Δυστυχώς, συμβαίνει ξανά και ξανά ότι τα βοηθήματα ακοής χάνονται. Αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό για τον ενδιαφερόμενο πρόσωπο και επίσης να σημαίνει οικονομικές απώλειες. Είναι επομένως σημαντικό να λάβετε μερικές προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο απώλειας.

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει πάντα να φροντίζετε να διατηρήσετε προσεκτικά το ακουστικό βοήθημα, για παράδειγμα σε μια περίπτωση. Έτσι παραμένει προστατευμένο από ζημιές και μπορεί να βρεθεί γρηγορότερα εάν το έχετε βάλει. Εάν δεν φοράτε το ακουστικό, θα πρέπει να το κρατήσετε σε ασφαλές μέρος.

Εάν έχετε χάσει το ακουστικό παρά τις προφυλάξεις, υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να το βρείτε ξανά. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να αναζητήσετε καλά το περιβάλλον σας, ίσως να μην έχετε χάσει τα ακουστικά βοηθήματα, αλλά απλά ξέχασα σε ένα μέρος. Εν τω μεταξύ, πολλοί κατασκευαστές ακουστικών προσφέρουν επίσης τη λειτουργία για να εντοπίσουν τα ακουστικά βοηθήματα στο smartphone τους.

Ακουστικά Βοηθέτηση Lost: Η εταιρεία ασφάλισης υγείας πληρώνει;

Η νόμιμη ασφάλιση υγείας γενικά δεν πληρώνει για ένα νέο ακουστικό. Εκτός αν η συσκευή σας είναι ήδη πάνω από 6 ετών και έχετε ήδη συμβατικό δικαίωμα σε ένα νέο ακουστικό. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πρόωρη ανταλλαγή. Είναι καλύτερο να μιλήσετε με την ακουστική σας ακουστική και ασφάλιση υγείας για να λάβετε συμβουλές για το πώς να προχωρήσετε.

Ακουστικά Βοήθεια που χάθηκε από μάσκα

Σε πολλά μέρη, όπως σε δημόσιους χώρους, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Η φθορά μιας μάσκας είναι συχνά μια διπλή πρόκληση για τους χρήστες ακοής. Συνήθως η ανάγνωση των χειλιών μπορεί να αντισταθμίσει τις δυσκολίες επικοινωνίας σε δυνατά περιβάλλοντα. Ωστόσο, αν το άλλο άτομο φορά μια μάσκα, αυτό δεν είναι πλέον δυνατό και αυτό που λέγεται ακούγεται επίσης στον ατμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα με απώλεια ακοής εξαρτώνται περισσότερο από βοηθήματα ακοής υψηλής ποιότητας.

Είναι πιο ενοχλητικό το γεγονός ότι τα ακουστικά βοηθήματα μπορούν να πέσουν πολύ εύκολα απαρατήρητα όταν η μάσκα τοποθετηθεί και απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να λάβετε προφυλάξεις χρησιμοποιώντας μάσκες που συνδέονται πίσω από το κεφάλι και δεν συνδέονται πίσω από τα αυτιά.

Συνολικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι ένα ακουστικό βοήθημα είναι μια σημαντική βοήθεια και επομένως πρέπει να αντιμετωπίζεται προσεκτικά. Με μερικές προφυλάξεις και, εάν είναι απαραίτητο, η υποστήριξη ενός ειδικού μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος απώλειας και να απολαύσετε το ακουστικό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.