Hörgeräteverordnung: Ausstellung und Gültigkeit | MySecondEar

Πώς μπορώ να αποκτήσω ακουστικό;

Εάν υπάρχει υποψία για αδυναμία ακοής, είναι καλύτερο να πάτε σε ένα γιατρό αυτί, μύτη και λαιμό (ENT) νωρίς. Διεξάγεται μια δοκιμή ακρόασης, καθορίζεται η αιτία και ο βαθμός της απώλειας ακοής σας και ελέγχεται η καταλληλότητα των αυτιών σας για ακουστικά βοηθήματα. Εάν καθοριστεί μια απώλεια ακοής, θα λάβετε ρύθμιση ακουστικών από το γιατρό.

Ποιος είναι ο απαραίτητος κανονισμός για το ακουστικό;

Ο κανονισμός για το ακουστικό είναι σαν μια ιατρική συνταγή και σας δίνει τη δυνατότητα να λάβετε πρόσθετη πληρωμή στα ακουστικά σας βοηθήματα εκ μέρους της ασφαλιστικής εταιρείας υγείας. Η απόδειξη της ιατρικής αναγκαιότητας των συσκευών είναι μια βασική απαίτηση για την ανάληψη του κόστους. Για τη δοκιμή ελεύθερης ακρόασης, την επιλογή ακουστικού και δοκιμαστικής μεταφοράς, δεν απαιτείται κανένας κανονισμός, μόνο όταν επεξεργάζεται η αγορά. Ο ακουστικός ακουστικός σας θα αναλάβει τη χρέωση με την ασφαλιστική εταιρεία υγείας. Εν πάση περιπτώσει, θα πρέπει να διευκρινίσετε με την ασφάλιση υγείας σας εκ των προτέρων εάν το ακουστικό σας Acoustician αναφέρεται ως συμβατικός συνεργάτης. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε τις εκπληκτικές επιπλοκές στην επιδότηση.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για έναν κανονισμό ακοής;

Κανονισμός για την ανάγκη για τα διμερή ακοής υπόκεινται στα ακόλουθα στο " Κατευθυντήριες γραμμές της Ομοσπονδιακής Μικτής Επιτροπής για το Διάταγμα του AIDS in Contract Medical Care " Προβλήθηκαν κριτήρια:

  • Μια απώλεια ακοής τουλάχιστον 30 ντεσιμπέλ στο καλύτερο αυτί πρέπει να είναι διαθέσιμη σε τουλάχιστον μία συχνότητα δοκιμής μεταξύ 500 και 4000 Hertz.
  • Το ποσοστό κατανόησης δεν πρέπει να είναι γλωσσική ακουσομετρικά - στο καλύτερο αυτί και με τα ακουστικά στη δοκιμή μονοσυλήρων Freiburg με 65 ντεσιμπέλ - όχι πάνω από 80 %.

Για μια προσφορά μιας προσφοράς, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

  • Η απώλεια ακοής του κακού αυτιού πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ντεσιμπέλ σε συχνότητα δοκιμής μεταξύ 500 - 4000 Hertz.
  • Το ποσοστό κατανόησης μπορεί να μην υπόκειται σε γλωσσική ακουστικά - στο χειρότερο αυτί και με τα ακουστικά στη δοκιμή Monosylling Freiburg σε 65 ντεσιμπέλ.

Για άλλους τύπους βοηθημάτων ακοής, συμπεριλαμβανομένων βοηθημάτων ακοής αγωγιμότητας οστών, αποκλίνουσες κριτήρια.

Κανονιστική εγκυρότητα ακοής

Κατά κανόνα, απαιτείται ρύθμιση ακουστικού βοηθήματος μόνο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Εάν λάβετε ένα τέτοιο πιστοποιητικό, ισχύει για έξι μήνες, αλλά πρέπει να είναι διαθέσιμο στην Ασφαλιστική Εταιρεία Υγείας 28 ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης. Ως εκ τούτου, δώστε προσοχή σε μια έγκαιρη επίσκεψη στον επαγγελματία ακοής μετά την έκθεση. Έτσι, έχουν αρκετό χρόνο για να δοκιμάσουν τα νέα βοηθήματα ακοής χωρίς να διακινδυνεύσουν επιπλοκές στην πρόσθετη πληρωμή.

Κάθε έξι χρόνια μπορείτε να ζητήσετε μια νέα επιδότηση για νέα βοηθήματα ακοής από την ασφάλιση υγείας σας. Συνήθως δεν χρειάζεται να έχετε έναν νέο κανονισμό που εκδίδεται για την ακόλουθη φροντίδα. Ωστόσο, οι εξαιρέσεις ισχύουν εάν αγοράζονται νέα βοηθήματα ακοής πριν από το τέλος του κύκλου των έξι ετών, για παράδειγμα λόγω απώλειας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να παρουσιάσετε μια νέα ρύθμιση ακουστικής βοήθειας του γιατρού ENT σας.