Hörtraining: Besser hören mit und ohne Hörgeräte | MySecondEar

Είτε πρόκειται για προληπτική είτε για περίπτωση υπάρχουσας απώλειας ακοής, η κατάρτιση ακοής μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ακοής ή να αποτρέψει την απώλεια ακοής καθώς και τη διαδικασία της προοδευτικής . Που διεγείρει το βασικό νεύρο του κέρατος για τη διαδικασία ακοής εάν δεν διεγείρεται με επαρκή ακουστικά ερεθίσματα. Έτσι, η διέγερση της κατάρτισης ακοής διασφαλίζει ότι το ηχητικό νεύρο παραμένει ενεργό και η απώλεια ακοής δεν στερεοποιείται. Η ακρόαση μπορεί επίσης να εκπαιδευτεί όταν φοριέται ένα ακουστικό, διότι αυτό προκαλεί επίσης διέγερση της ακοής και βελτιώνει την κατανόηση και την ακρόαση με την ενίσχυση ακρόασης.

Εκτός από την ακοή, ο εγκέφαλος διαδραματίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στη διαδικασία ακοής. Ως αποτέλεσμα, το τελευταίο είναι εξίσου μεγάλη προσοχή στην κατάρτιση ακρόασης. Είναι πρακτικό ότι οι αντίστοιχες ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά και ήδη με ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά γι 'αυτό, επειδή με την εκπαίδευση του εγκεφάλου και της ακοής, τόσο η κυκλοφορία του αίματος όσο και η γνωστική ευελιξία

Εάν υποψιάζεστε τη ζημιά ακοής, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με ειδικό ήχου σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να διατηρήσετε επαρκή φροντίδα και να αντισταθμίσετε μια επιδείνωση. Αντίθετα, η κατάρτιση ακοής μπορεί να θεωρηθεί ως πρόσθετο μέτρο ή πρόληψη, όχι ως μοναδική θεραπεία.

Ασκήσεις για την κατάρτιση ακοής

Ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε είναι η τακτική κατάρτιση ακρόασης όταν είναι ενσωματωμένη στην καθημερινή ζωή ως αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής. Επειδή ισχύουν τα ακόλουθα: όσο περισσότερη εκπαίδευση, τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Μια πρακτική παρενέργεια είναι η αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης.

Υπάρχουν διάφορες ασκήσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ ή με πολύ στοχευμένο τρόπο για την προώθηση της ακοής και του εγκεφάλου.

Διαβάστε

δυνατά: Διαβάστε τον εαυτό σας δυνατά και ακούστε τη δική σας φωνή. Πάρτε τις αναπνοές σας και αλλάξτε τον ήχο της φωνής σας. Ίσως ακούγεται παράξενο στην αρχή και μπορεί επίσης να αισθάνεται ασυνήθιστο στην αρχή, αλλά βοηθά να αντιληφθεί διαφορετικούς θορύβους ακριβώς και να τους διαφοροποιήσει ο ένας από τον άλλο.

Ακούστε : Αυτή η άσκηση πρέπει να πραγματοποιηθεί με κλειστά μάτια, επειδή αυτό αυξάνει την προσοχή. Προσπαθήστε να συλλάβετε οποιοδήποτε θόρυβο στην περιοχή σας ακουστικά και να προσδιορίσετε εάν είναι δυνατόν. Ο στόχος είναι να πληρώσουμε ιδιαίτερα ήσυχους θορύβους που κανονικά δεν ακουστούν.

Musik : Ακόμη και η αγαπημένη ακρόαση μουσικής μπορεί να συνδεθεί με την κατάρτιση ακοής. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στη μουσική ή το ραδιόφωνο και μετακινήστε το δωμάτιο. Επικεντρωθείτε στο πώς αλλάζουν οι θόρυβοι, ενώ μεταβάλλουν τη θέση σας. Δοκιμάστε το ίδιο με διαφορετικούς όγκους ή σε μεγαλύτερη απόσταση, για παράδειγμα από άλλο δωμάτιο. Τι ακριβώς είναι στο αγαπημένο σας τραγούδι; Ποια όργανα χρησιμοποιούνται στο τραγούδι; Θα εκπλαγείτε από το πόσες λεπτομέρειες μπορούν ακόμα να ανακαλυφθούν σε καλά γνωστά τραγούδια.

Μείνετε σε κίνηση : Η κίνηση είναι καλή για το σώμα σας, σίγουρα το ήξερα ήδη. Ωστόσο, αυτό που δεν γνωρίζει πολλά: τα οφέλη ακοής επωφελούνται εξίσου από τη σωματική δραστηριότητα. Επειδή η κίνηση προάγει τη ροή του αίματος σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού αυτιού και του κοχλία, το οποίο έχει σημαντικό ποσοστό της διαδικασίας ακοής. Δεν χρειάζεται να κάνετε έντονες ασκήσεις γυμναστικής για αυτό, ακόμη και η μικρή κίνηση παίρνει την κυκλοφορία του αίματος σας πηγαίνει και φέρνει μαζί του τα επιθυμητά πλεονεκτήματα. Βρείτε κάτι που σας αρέσει, γιατί στην καλύτερη περίπτωση μετακινείτε κάθε μέρα και κάνετε κάτι καλό για το σώμα και το μυαλό σας.

Γιόγκα : Ως ιδιαίτερα ευεργετικό άθλημα, η γιόγκα συνδυάζει την εκπαίδευση του σώματος, του νου και της ψυχής. Εκτός από την πτυχή της κίνησης, ορισμένες θέσεις θα πρέπει επίσης να ασκούν πρόσθετη, θετική επίδραση στην ακοή. Κατά τη διάρκεια των τεταμένων ασκήσεων, το σώμα μπορεί να απελευθερωθεί από το φόβο και το άγχος, το οποίο βελτιώνει την κυκλοφορία και τη λειτουργία των νεύρων. Η εμβοή μπορεί επίσης να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά με την πρακτική μείωσης του στρες.

Διαλογισμός : Μπορεί να είναι λίγο πιο ήσυχο; Τότε ο διαλογισμός είναι το μέσο για πολλούς σκοπούς! Εκτός από τα εντυπωσιακά πλεονεκτήματα της υγείας, όπως η ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και του στρες, η συγκεντρωμένη χαλάρωση προάγει επίσης την ακοή της. Ο διαλογισμός είναι μια εκπαίδευση της υψηλότερης προσοχής, η οποία αφενός επηρεάζει την κυκλοφορία του αίματος του εγκεφάλου, η οποία με τη σειρά του κάνει ένα μεγάλο ποσοστό ακρόασης και, αφετέρου, η ακρόαση μπορεί να εκπαιδευτεί ρητά. Πάντα να τραβάτε την προσοχή από το σώμα σας στους ήχους που σας περιβάλλουν. Πάρτε το με στοχευμένο τρόπο, κάθε μικρή λεπτομέρεια, παρόμοια με την άσκηση Lausch. Η κατάσταση της υψηλότερης συγκέντρωσης που φτάνετε σε έναν διαλογισμό θα σας βοηθήσει.

Ασκήσεις αναπνοής : Είτε στη γιόγκα είτε κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, η συνειδητή αναπνοή και οι στοχευμένες ασκήσεις αναπνοής βοηθούν στον εμπλουτισμό του αίματος με οξυγόνο. Ως αποτέλεσμα, μπορεί επίσης να επιτευχθεί βελτιωμένη ροή αίματος στο αυτί και έτσι βελτίωση ακοής.

Φωνητική εστίαση : Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε κάτι να διαβάσετε; Είναι πιθανότατα και πάλι καιρός, γιατί εδώ μπορείτε εύκολα να συνδυάσετε την καθημερινή ζωή και την κατάρτιση ακρόασης. Κλείστε τα μάτια σας, ενώ το παρόν άτομο κινείται ελεύθερα στο δωμάτιο και διαβάζει από το αγαπημένο σας βιβλίο, την εφημερίδα ή το blog του MySecondear. Από ποια κατεύθυνση προέρχεται η φωνή; Πώς αλλάζει η αντίληψη της φωνής; Μια διασκεδαστική και αποτελεσματική πρακτική της ακρόασης της κατεύθυνσης.

Παζλ και παίξτε : Οι περισσότεροι το γνωρίζουν από τον πίνακα των γονέων ή των παππούδων - το καλά γνωστό σταυρόλεξο. Στην πραγματικότητα, τα παζλ διεγείρουν αποτελεσματικά τον εγκέφαλο, ανεξάρτητα από το αν το πλέγμα λέξεων ή το λογικό παζλ, και μπορούν επίσης να προωθήσουν τη διαδικασία ακοής. Η επιτυχία συμβαίνει όταν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, καλύτερα αλλά καλύτερα κάθε μέρα, είναι αμηχανία. Εάν προτιμάτε να χρησιμοποιείτε παιχνίδια καρτών, μπορείτε επίσης να το κάνετε. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι διασκεδαστικό και μπορεί να ενσωματωθεί τακτικά στην καθημερινή ζωή. Μια θετική παρενέργεια των παιχνιδιών είναι η κοινωνική επαφή, ενώ μαζί το μυαλό ακονίζεται. Η απώλεια ακοής μπορεί να οδηγήσει στην πλάτη και μοναχική από εκείνες που έχουν πληγεί, τα βράδια παιχνιδιών ή οι διαγωνισμοί παζλ να αντισταθμίσουν ενεργά αυτό.

Αποτροπή προβλημάτων ακοής

Η κατάρτιση ακοής είναι μια επιλογή για την πρόληψη της απώλειας ακοής ή για την εξουδετέρωση της επιδείνωσης μιας υπάρχουσας μείωσης της ακοής. Ωστόσο, μόνο αυτό δεν είναι αρκετό: είναι σημαντικό να προστατεύσετε την ακοή σας από τις επιβλαβείς επιρροές. Οι ακόλουθες οδηγίες θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε την ακοή σας:

  • Αποφύγετε να ακούτε καθαρή μουσική επειδή μπορεί να καταστρέψει ανεπανόρθωτα τα κύτταρα τρίχας σας. Βάλτε σε μέτριο όγκο και επίσης μειώστε καλύτερα τη διάρκεια του ήχου.
  • Όποιος εργάζεται σε δυνατούς χώρους εργασίας είναι καλύτερος για μια κατάλληλη προστασία ακοής /li>
  • Η απόδοση της ακοής πρέπει να ελέγχεται τακτικά για να αντιδράσει αμέσως στις αλλαγές.