Die Induktionsspule im Hörgerät

Ποιο είναι το πηνίο επαγωγής στο ακουστικό;

Ένα εμφύτευμα κοχλίας (CI) ή ένα κανονικό ακουστικό ακουστικό σημαίνει μια τεράστια βοήθεια για ένα άτομο με προβλήματα ακοής. Ακόμη και σε ακουστικά απαιτητικές καταστάσεις, αυτά τα τεχνικά επιτεύγματα επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση της γλώσσας και της γύρω περιοχής . Με αυτόν τον τρόπο, είναι ευκολότερο για το άτομο που ενδιαφέρεται να συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στη ζωή. Υπάρχουν CIS και πλήρως ψηφιακά βοηθήματα ακοής που είναι εξοπλισμένα με πολλές διαφορετικές σύγχρονες λειτουργίες. Αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν στο να φιλτράρουν ενοχλητικούς θορύβους σε καθημερινές καταστάσεις ακοής . Το αποτέλεσμα: μια πιο ευχάριστη εμπειρία ακρόασης, χωρίς θόρυβο.

Ωστόσο, μπορεί πάντα να υπάρχουν δυσκολίες κατανόησης στον δημόσιο χώρο , για παράδειγμα όταν μια τοποθεσία συμβάντος ακούγεται μέσω ενός συστήματος μεγάφωνων. Και εδώ υπάρχει μια καλή λύση εάν το ακουστικό που περιέχει ένα λεγόμενο πηνίο επαγωγής ή T-Coil . Η μετάδοση ήχου στη συνέχεια μολύνεται με λιγότερο θόρυβο φόντου και λιγότερο αντήχηση.

Η σημασία ενός επαγωγικού συστήματος ακοής

Μουσικά ή γλωσσικά σήματα μπορούν να μεταδοθούν χρησιμοποιώντας ένα επαγωγικό σύστημα ακοής. Η μετάδοση είναι ασύρματα στο ακουστικό ή στο αντίστοιχο εμφύτευμα κοχλίας, δημιουργώντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο από έναν λεγόμενο βρόχο δακτυλίου στο επαγωγικό σύστημα ακοής. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο λαμβάνεται στη συνέχεια από το πηνίο Τ στο CI ή το ακουστικό και μεταφράζεται στους αντίστοιχους τόνους για τον ακροατή

Τα περισσότερα σύγχρονα συστήματα ήχου περιέχουν ένα τέτοιο επαγωγικό σύστημα. Μπορείτε να το βρείτε, για παράδειγμα, στις ακόλουθες συσκευές:

  • μεγάφωνο
  • ενισχυτής
  • μίξερ
  • μικρόφωνο

Σε ένα μίξερ , το σήμα γλώσσας ή μουσικής παρασκευάζεται και μεταφέρεται σε έναν ενισχυτή με βρόχο επαγωγής. Στο σύστημα επαγωγικής ακρόασης , το σήμα δεν μεταφέρεται τώρα σε ένα ηχείο, αλλά σε ένα συνδεδεμένο καλώδιο βρόχου που βρίσκεται γύρω από το δωμάτιο. Το καλώδιο στη συνέχεια προμηθεύει το δωμάτιο με τα ηχητικά σήματα.

Όλοι οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα σε αυτήν την περιοχή βρόχου δακτυλίου μπορούν στη συνέχεια να λάβουν τα σήματα ήχου μέσω του T-Coil στο αντίστοιχο ακουστικό ή CI . Τα δωμάτια που είναι εξοπλισμένα με βρόχους επαγωγής σημειώνονται με τα κατάλληλα σύμβολα . Η Γερμανική Ένωση Ηγέτη Ακρόασης προσφέρει μια καλή επισκόπηση των δωματίων με επαγωγικά συστήματα ακοής κοντά σας στην αρχική του σελίδα.

Η χρήση του T-Coil

Πολλά ακουστικά ή εμφυτεύματα ακοής ή εμφυτεύματα Cochlea έχουν ήδη ένα ενσωματωμένο T-πηνίο. Μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε με το κουμπί επιλογής προγράμματος είτε με έναν διακόπτη κλίσης . Τώρα τα σήματα γλώσσας ή μουσικής είναι εξίσου ακουστικά όπως έχουν αφαιρεθεί και καταγράφονται από το μικρόφωνο. Εάν το σήμα δεν είναι κατανοητό, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το ακουστική ακρόαση

Έτσι συμμετέχετε ξανά στην κοινωνική ζωή!

Η φωνητική μετάδοση χρησιμοποιώντας το T Coil λειτουργεί ασύρματα. Αυτή η τεχνολογία μετάδοσης είναι η μόνη τεχνολογία του συνολικού κατασκευαστή και χρησιμοποιείται τόσο για εμφυτεύματα κοχλία όσο και για βοηθήματα ακοής . Επιτρέπει στους ανθρώπους με απώλεια ακοής να συμμετέχουν στην κοινωνική ζωή σε δημόσιο χώρο. Το μικροσκοπικό πηνίο χρειάζεται λίγο χώρο στο ακουστικό, έτσι ώστε τα μικρά ακουστικά IM-Ear να μπορούν να εξοπλιστούν με αυτό.

Όπου τα επαγωγικά συστήματα ακοής είναι εγκατεστημένα, το φράγμα επικοινωνίας μπορεί να ξεπεραστεί μέσω του ενσωματωμένου T-Coil. Χάρη στο ακουστικό βοήθημα εξοπλισμένο με το πηνίο Τ, δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο στον τρόπο επίσκεψης στον κινηματογράφο ή στο θέατρο ! Τα κατάλληλα γεγονότα είναι πλήρως αντιληπτά και πάλι ακουστικά. Ομοίως, δεν υπάρχουν περισσότερα προβλήματα στο αεροδρόμιο , στο Rail ή στο σούπερ μάρκετ , επειδή μερικές φορές εγκαθίστανται τέτοια συστήματα ακοής.

Οι ακουστικά προβληματικές καταστάσεις περιλαμβάνουν επίσης μεγάλες αποστάσεις στο σήμα εξόδου, τον δυνατό θόρυβο ή την κακή ακουστική του δωματίου. Εάν έχει εγκατασταθεί ένα επαγωγικό σύστημα ακοής, αυτά τα προβλήματα παραβιάζονται ελαφρώς. Επομένως, είναι λογικό να ρωτήσετε πριν επισκεφθείτε ένα συμβάν είτε υπάρχει ένα επαγωγικό σύστημα ακοής και εάν είναι ενεργοποιημένο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το επαγωγικό σύστημα ακοής

Υπάρχουν αδύνατοι παράγοντες που καταστρέφουν την παραλαβή του επαγωγικού συστήματος ακοής στο ακουστικό;

Πόσο καλά η ακοή σε ένα δωμάτιο με ένα επαγωγικό σύστημα ακοής λειτουργεί απευθείας για το πώς χρησιμοποιείτε και ρυθμίζετε αυτήν την τεχνολογία.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν περισσότερα επαγωγικά συστήματα τόσο στις σκανδιναβικές χώρες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο παρά στη Γερμανία;

Ναι, αυτό είναι σωστό, επειδή οι καλύτεροι κατασκευαστές ενισχυτών του κόσμου είναι στο σπίτι, για παράδειγμα, στη Μεγάλη Βρετανία και τη Σουηδία. Υπάρχει μια τεράστια αγορά για τέτοιες συσκευές. Στη Γερμανία, από την άλλη πλευρά, δεν έχουμε έναν μόνο παραγωγό . Επιπλέον, η Σκανδιναβία και η Μεγάλη Βρετανία έχουν γενικά προχωρήσει περαιτέρω στην αντιμετώπιση των φυσικών περιορισμών. Εδώ η Γερμανία εξακολουθεί να υστερεί με την ανάπτυξη. Ωστόσο, υπάρχει τώρα ένα αναθεωρημένο πρότυπο για την κατασκευή φραγμού που καθορίζει τις απαιτήσεις του τρόπου με τον οποίο τα δημόσια κτίρια πρέπει να είναι εξοπλισμένα με εμπόδιο -χωρίς.

Πώς μπορώ να αντιδράσω εάν δεν υπάρχει επαγωγικό σύστημα ακοής σε μια τοποθεσία συμβάντος;

Εκτός από το επαγωγικό σύστημα ακοής, διατίθενται συνολικά δύο άλλες επιλογές για τη μετάδοση: η μεταφορά από το infrarot ή με funk . Συνήθως, σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιούνται ακουστικά. Εάν έχετε μια μικρή απώλεια ακοής, μπορείτε να αφαιρέσετε το ακουστικό και να τοποθετήσετε τα ακουστικά . Ωστόσο, εάν υποφέρετε από απώλεια ακοής μέσου έως υψηλής ποιότητας, τότε βρόχοι δακτυλίου του λαιμού επαγωγής . Στην ιδανική περίπτωση, χρησιμοποιείτε το δικό σας, αλλά μερικές φορές οι διοργανωτές προσφέρουν επίσης τέτοιους βρόχους δαχτυλιδιών λαιμού.

Πόσο έντονη είναι η συνειδητοποίηση των επαγωγικών συστημάτων ακοής και της απώλειας ακοής στο κοινό;

Οι άνθρωποι που δεν είναι δύσκολο να ακούσουν τους εαυτούς τους μπορούν συχνά να βρεθούν στην κατάσταση της μειωμένης ακοής. Μια πολύ κοινή υπόθεση είναι ότι τα καλά συστήματα ομιλητών θα μειώσουν ήδη ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων ακοής. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενδιαφερόμενοι ξένοι μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ καλή εντύπωση για τα προβλήματα με τα οποία παραδείγματα ακοής αντιμετωπίζουν συχνά παραδείγματα ακοής. Αυτά τα παραδείγματα ακοής προσομοιώνουν στη συνέχεια τις εμφανίσεις ακρόασης σε διαφορετικές δύσκολες καταστάσεις.