Knochenleitungshörgeräte: Brille, Stirnband oder Implantat? Ein Überblick über Bauformen, Einsatzgebiete und Funktionsweisen

Εάν όχι για να προσαρμόσετε ένα συμβατικό ακουστικό που μεταφέρεται πίσω ή στο αυτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί, η πρόσβαση στην ακρόαση μπορεί να ανοίξει μέσω μιας συσκευής ακρόασης αγωγιμότητας οστού. Για τους οποίους οι συσκευές αγωγιμότητας των οστών είναι κατάλληλες για το πώς λειτουργεί μια ηχητική μετάδοση χωρίς τη συμμετοχή του εσωτερικού αυτιού, το οποίο τα σχέδια υπάρχουν και πώς μπορούν να γίνουν δυνατά τα παιδιά χωρίς εμφύτευμα, σε αυτό το άρθρο.

Βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας οστού: Περιοχές εφαρμογής

Αφενός, χρησιμοποιούνται ακουστικά αγωγιμότητας οστών εάν ανατομικά καθιερωθεί η προσκόλληση ενός ακουστικού πίσω ή στο αυτί λόγω της παραμόρφωσης ή της έλλειψης του κυπέλλου του αυτιού δεν μπορεί να είναι εφικτή. Από την άλλη πλευρά, η απώλεια ακοής που ο ήχος είναι , για παράδειγμα λόγω παραμόρφωσης ή έλλειψης αλυσίδας ossicle ή otosclerosis, καθώς και μούδιασμα. Σε περίπτωση τέτοιας βλάβης ακοής, επηρεάζονται τα εξωτερικά ή τα μεσαία αυτιά, η οποία εμποδίζει την προώθηση του ήχου στα αισθητήρια κύτταρα του εσωτερικού αυτιού. Ως αποτέλεσμα, απαιτείται λύση που διεγείρει το ακουστικό νεύρο με διαφορετικό τρόπο, δηλαδή μέσω της γραμμής των οστών.

Βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας οστού: Λειτουργικότητα

Τα βοηθήματα ακοής του σωλήνα αέρα παίρνουν τον ήχο πάνω από το μικρόφωνο σας, επεξεργαστείτε το και στη συνέχεια το περάστε πάνω από τον αέρα στο κανάλι του αυτιού χρησιμοποιώντας έναν ακροατή. Τα βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας των οστών, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιούν τη φυσική ικανότητα του ανθρώπινου οστού για να καθοδηγήσουν τον ήχο για να πραγματοποιήσουν τη μετάδοση ήχου με δόνηση . Υπάρχει μια στενή επαφή ή πατώντας τη συσκευή στο μαστοειδές - το οστό διόγκωσης πίσω από το αυτί - είναι δυνατόν, επειδή επιτρέπει τη μεταφορά των δονήσεων στο εσωτερικό αυτί.

Η διαδικασία είναι ακριβέστερη ως εξής: ο ήχος καταγράφεται μέσω του μικροφώνου, μετατρέπεται σε ηλεκτρικά σήματα και διαβιβάζεται στον επεξεργαστή ήχου. Το τελευταίο επεξεργάζεται τα σήματα ανάλογα με τις ρυθμίσεις του. Αντί για έναν ακροατή, το αποτέλεσμα μεταφέρεται τώρα σε έναν μετατροπέα που κάνει έναν ανανεωμένο μετασχηματισμό. Το προϊόν: δονήσεις.

Οι δονήσεις μεταφέρονται στο οστό που χρησιμοποιεί τον ήχο στο εσωτερικό αυτί. Επομένως, το μεσαίο αυτί αποφεύγεται και η καταλληλότητα των βοηθημάτων ακοής των αγωγών οστών για συνομιλίες αγωγιμότητας και η ονομασία των συσκευών δικαιολογείται. Στο εσωτερικό αυτί, τα σήματα διαβιβάζονται στον εγκέφαλο, το οποίο τελικά, μετά την αποκρυπτογράφηση των σημάτων, λαμβάνει χώρα η ακρόαση.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: Έντυπα κατασκευής

Όπως και με όλους τους τύπους βοηθημάτων ακοής, υπάρχουν επίσης διαφορετικά σχέδια για βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας των οστών, καθένα από τα οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ποια παραλλαγή είναι κατάλληλη για εσάς προσωπικά μπορεί να αξιολογηθεί μόνο με βάση τις μεμονωμένες αισθήσεις και ανάγκες, αλλά παίρνετε μια επισκόπηση της διαθέσιμης φθοράς.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: γυαλιά

Τα γυαλιά ακοής αγωγιμότητας των οστών είναι μια σχετικά φιλική προς το χρήστη μορφή του ακουστικού αγωγιμότητας των οστών. Κυρίως η προσκόλληση του συστήματος ακοής στα γυαλιά μέσω κλικ στο Systems λαμβάνει χώρα. Κατά συνέπεια, μετά από μια μικρή αλλαγή στα γυαλιά, η μεταφορά μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα και εύκολα. Εναλλακτικά, είναι διαθέσιμα τα γυαλιά ακοής, στα οποία το ακουστικό είναι σταθερά αγκυροβολημένο στο μοντέλο γυαλιών. Τα γυαλιά πρέπει να τοποθετηθούν μόνο για χρήση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό εδώ η απαιτούμενη πίεση, με την οποία τα γυαλιά πρέπει να βρίσκονται στο κρανίο για να εξασφαλίσουν τη μετάδοση ήχου. Είναι μια λεπτή, απλή επιλυμένη και εκπληκτική μορφή υποστήριξης ακοής, αλλά προκύπτει ένα μειονέκτημα, καθώς αυτή η παραλλαγή έχει νόημα μόνο με την ταυτόχρονη κακή όραση. Για άτομα που εξαρτώνται μόνο από την οπτική βοήθεια σε ορισμένες καταστάσεις, ένα σταθερό γυαλί ακρόασης είναι επομένως μικρότερο.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: ακουστικά

Τα βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας των οστών είναι επίσης διαθέσιμα με τη μορφή ακουστικού. Με αυτή την κατασκευή, το σύστημα ακοής είναι εγκατεστημένο στο σιδερώματος των ακουστικών, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα βρίσκεται στο κεφάλι. Εδώ, όπως και με το γυαλί ακοής, λέει: Βάλτε και ακούστε το! Λόγω της προσαρμογής, το ακουστικό μπορεί να προσαρμοστεί ξεχωριστά στο κεφάλι. Η δυνατότητα ταχείας και κάτω αυξάνει επίσης την φιλικότητα προς το χρήστη . Ωστόσο, ένα μειονέκτημα δείχνει ότι τα ακουστικά υπερβολικού αυτιού είναι συνήθως δύσκολο να φορούν πάνω από το ακουστικό.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: να κολλήσετε

Το ακουστικό αγωγιμότητας των οστών για κολλητική παρακολούθηση συνδέεται απευθείας στο δέρμα πίσω από το αυτί, το οποίο, σε σύγκριση με τα παραπάνω σχέδια, ασκείται σαφώς στο κρανίο. Ο επεξεργαστής ήχου συνδέεται με τον προσαρμογέα κόλλας, ο οποίος επιτρέπει την ακοή που βασίζεται σε κραδασμούς. Αυτή η κατασκευή των βοηθημάτων ακοής αγωγιμότητας των οστών είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για παιδιά ή μωρά, επειδή δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση, απαιτεί μικρή επίβλεψη κατά τη φθορά και μπορεί να δοκιμαστεί απλά. Επιπλέον, ο κίνδυνος παραμόρφωσης του οστού του κρανίου κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης είναι σημαντικά χαμηλότερος.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: κεφαλής

Οι μετωπικοί σύνδεσμοι είναι επίσης ειδικά για τα παιδιά, , αφού θεωρούνται ευγενικοί, δεν στέκονται στο δρόμο των παιδικών παιχνιδιών και έτσι αποδεικνύουν ότι είναι ένας πρακτικός καθημερινός σύντροφος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η πίεση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε πίεση και πονοκέφαλο και ότι η κεφαλή μπορεί επομένως να είναι φορητή μόνο για μια χρονική περίοδο ή θα πρέπει να αλλάζει τακτικά στη θέση.

Ακρόαση αγωγιμότητας οστού: Εμφυτά (Baha)

Η πιο πολύπλοκη επιλογή μεταξύ των ακουστικών αγωγιμότητας των οστών είναι το ακουστικό "μερικώς εμφυτευμένων", επίσης Baha (= Ακροδεδεμένα ακουστικά ακουστικά )
Κατά τη διάρκεια της απαιτούμενης παρέμβασης, μια βίδα τιτανίου εμφυτεύεται απευθείας στα οστά του κρανίου, στα οποία ο επεξεργαστής ακοής θα συνδεθεί στο μέλλον. Τα ηχητικά κύματα απορροφώνται από τον επεξεργαστή και μετατρέπονται σε δονήσεις που μεταφέρονται στη βίδα τιτανίου. Με τη βοήθεια της γραμμής των οστών, λαμβάνει χώρα η μετάδοση των δονήσεων μέσω της βίδας στο εσωτερικό αυτί.

Το εμφύτευμα είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για πολύ ισχυρό ήχο που διεξάγει ακρόαση ακοής, αφού η μετάδοση που προκαλείται από το δέρμα δεν είναι πλέον απαραίτητη. Το αποτέλεσμα: καλύτερη ποιότητα ακοής με αυξημένο όγκο και εξοικονόμηση ενέργειας.

Βοηθεία ακοής αγωγιμότητας οστών: Κόστος και επιδότηση

Βοηθήματα ακοής αγωγιμότητας οστών που δεν εμφυτεύονται βρίσκονται υπό τις κοινές επιδοτήσεις για βοηθήματα ακοής για νόμιμα ασφαλισμένα άτομα. Έτσι υπάρχουν κατ 'αποκοπή ποσά για την παραδοχή του κόστους, τα οποία μπορούν να ζητηθούν μεμονωμένα από την αντίστοιχη ασφάλιση υγείας. Στην περίπτωση της εμφύτευσης A , από την άλλη πλευρά, το πλήρες κόστος θεωρείται της λειτουργίας και εμφυτεύματος εκ μέρους του ασφαλιστικού παρόχου. Η προηγούμενη έγκριση αποτελεί προϋπόθεση για αυτό.