Kombinierte Schwerhörigkeit: Definition, Symptome, Ursachen, Behandlung

Συνδυασμένη απώλεια ακοής

Υπάρχει μια συνδυασμένη απώλεια ακοής εάν μια διαχείριση ήχου του ήχου εμφανίζονται μαζί . Ως αποτέλεσμα, τόσο εξωτερικά όσο και τα εσωτερικά αυτιά . Στην περίπτωση συνδυασμένης απώλειας ακοής, διαταράσσονται δύο λειτουργικές περιοχές - αφενός το προώθηση από το εξωτερικό στο εσωτερικό αυτί, από την άλλη πλευρά η επεξεργασία ήχου μέσα το εσωτερικό αυτί. Αυτό σημαίνει ότι ο ήχος δεν μπορεί να προωθηθεί στον εγκέφαλο και δεν υπάρχει εντύπωση ακρόασης.

Συνδυασμένη απώλεια ακοής: συμπτώματα

Ως κύριο σύμπτωμα μιας συνδυασμένης απώλειας ακοής, ο περιορισμός της ακοής του αριθμού ακοής . Η δύναμη της μείωσης της ακοής ποικίλλει από ευκολότερη έως μέση έως σοβαρή βλάβη. είναι δυνατή τόσο η UNI- όσο και η διμερής , δηλαδή μόνο σε ένα ή και στα δύο αυτιά ταυτόχρονα.

Συνδυασμένη απώλεια ακοής: Audiogram

Ο συνδυασμός της ηχητικής αγωγιμότητας και της αισθητικής απώλειας ακοής του ήχου αντικατοπτρίζεται επίσης στο ακουσογραμμένο: τόσο η καμπύλη του σωλήνα αέρα (γραμμή με κύκλους) είναι εντυπωσιακή όσο και η καμπύλη γραμμής των οστών. Εάν ήταν μια Pure Sound Hognitive , η γραμμή των οστών θα ήταν διακριτική . Σε περίπτωση αποκλειστικής διαταραχής στην περιοχή Sensation Sensation , Η γραμμή σωλήνων οστών και αέρα θα ήταν πιο κοντά μαζί

Συνδυασμένες αιτίες απώλειας ακοής

Οι πιθανές αιτίες αντιστοιχούν στους λόγους για μια αίσθηση αγωγιμότητας ήχου ήχου:

  • Γενετική προδιάθεση
  • Η ηλικία -σχετιζόμενη Wear
  • Υπερβολική ή μακροχρόνια ηχορύπανση
  • μεμονωμένο φάρμακο
  • Tumore
  • τραύμα κρανίου
  • λοιμώξεις αυτιών
  • δυσπλασίες του εσωτερικού, εξωτερικού ή μέσου αυτιού
  • υγρό στο μεσαίο αυτί

Συνδυασμένη θεραπεία απώλειας ακοής

Σε περίπτωση συνδυασμένης απώλειας ακοής, τα κατάλληλα μέτρα θεραπείας πρέπει να λαμβάνονται τόσο στην περιοχή της ηχητικής γραμμής όσο και στην αίσθηση του ήχου. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε μια ολοκληρωμένη βελτίωση στα συμπτώματα.

LINE SOUND : Εν μέρει θεραπευτική από ιατρικές παρεμβάσεις ή με φάρμακο.

Sensation Sensation : Μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί καλά με ακουστικά βοηθήματα.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά εμφυτεύματα για τη βελτίωση των συμπτωμάτων. Ποιος συνδυασμός μεθόδων θεραπείας είναι πραγματικά ελπιδοφόρα και εφαρμόσιμος πρέπει να αξιολογηθεί μεμονωμένα.