(Plötzlicher) Hörverlust auf einem Ohr: Ursachen, Symptome, Behandlung

Ξαφνική απώλεια ακοής σε ένα αυτί

Ξαφνικά δύσκολα ακούσει σε ένα αυτί ή καθόλου, μπορεί να υπάρξει αρκετή στιγμή φόβου. Αμέσως πυροβόλησε σενάρια τρόμου - αλλά όχι πάντα αυτό είναι ένας μόνιμος περιορισμός ή σοβαρές αιτίες. Ωστόσο, ο βαθμός μιας απώλειας ακοής μπορεί να επεκτείνει τα όρια ή σε μια εντελώς κώφωση. Κατά συνέπεια, τα αντίστοιχα συμπτώματα θα πρέπει σίγουρα να ληφθούν σοβαρά υπόψη , αλλά δεν είναι σκόπιμο να πανικοβληθεί. Μια επίσκεψη στον ειδικό παρέχει πληροφορίες σχετικά με αιτίες και παρουσιάζει μεθόδους θεραπείας.

Απώλεια ακοής: Αιτίες και συμπτώματα

Ξαφνική απώλεια ακοής σε ένα αυτί μέσω ενός απώλεια ακοής

Εάν η ακρόαση ενός αυτιού περιορίζεται ή χαθεί ξαφνικά, αυτό μπορεί να είναι μια ένδειξη ακρόαση , επειδή αυτό σχεδόν πάντα συμβαίνει ένα. Σε αυτή την περίπτωση, Πρόσθετα συμπτώματα όπως ένας θαμπή πόνος, Pinnitus και ζάλη. Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί αυτό συμβαίνει καθόλου. Πιθανώς η εμφάνιση μιας κυκλοφορικής διαταραχής οφείλεται και ευνοείται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του στρες. Το αποτέλεσμα είναι μια μήτρα ή ο περιορισμός της λειτουργικότητας των κυττάρων τρίχας, πράγμα που σημαίνει ότι ο ερεθισμός του ερεθίσματος του μηχανικού σε ηλεκτρικά ερεθίσματα. Ως αποτέλεσμα, δημιουργείται η ανάπαυση ακρόασης.

μία απώλεια ακοής μέσω ενός Οτίτιδα

Μια απώλεια ακοής ενός μέσου δεν σημαίνει πάντα απώλεια ακοής. Μπορεί επίσης να αποδοθεί σε ένα φλεγμονές στο κέντρο μπορεί να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στην ακοή.

Μετατόπιση αυτιών ως σκανδάλη μιας απώλειας ακοής μίας διαδρομής

Εάν το κερί του αυτιού φράζει το κανάλι του αυτιού, η ακρόαση μπορεί να υποφέρει. Κατά κανόνα, η δυσκοιλιότητα καθορίζεται ιδιαίτερα γρήγορα κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης, αφού συνήθως εξετάζεται το εξωτερικό κανάλι αυτιών σε μια ωοσκόπηση. Με τον καθαρισμό του αυτιού , η δυσκοιλιότητα μπορεί να αφαιρεθεί σχετικά εύκολα. Κατά κανόνα, η ακρόαση επιστρέφεται κατά συνέπεια

βραχυπρόθεσμη απώλεια ακοής σε ένα αυτί μέσω κρύου/κορώνα

Ένα από τα κλασικά συμπτώματα στα κρυολογήματα είναι διόγκωση των ρινικών βλεννογόνων μεμβρανών . Το πρήξιμο με τη σειρά του εμποδίζει τον εξαερισμό του αυτιού και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί σε συσσώρευση υγρών σε αυτό. Ένα αίσθημα πίεσης στο αυτί και μια μειωμένη εντύπωση ακρόασης μπορεί να προκύψει. Κυρίως Η απώλεια ακοής εξαφανίζεται μαζί με τα υπόλοιπα κρύα συμπτώματα .
Σε σχέση με το Corona, τα προβλήματα ακοής αναφέρονται επανειλημμένα, αλλά είναι ένα μάλλον σπάνιο σύμπτωμα στο οποίο υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες. Μπορεί να υποτεθεί ότι τα συμπτώματα που σχετίζονται με μια λοίμωξη Corona μπορούν να οδηγήσουν στην ακρόαση των καρδιών σαν συμβατικό κρύο.

απώλεια ακοής σε ένα αυτί μετά από πτήση

πίεση στα αυτιά όταν η πτήση είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα , ειδικά στα παιδιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η πίεση, η οποία σχετίζεται με περιορισμένη κατανόηση της ακοής, παραμένει ακόμη και μετά την προσγείωση. Πόσος χρόνος χρειάζεται για την αποκατάσταση της εξισορρόπησης της πίεσης και η ακρόαση είναι πολύ ξεχωριστά . Τις περισσότερες φορές, απλές τακτικές εξισορρόπησης πίεσης , όπως η κατανάλωση ή η κατάποση, βοηθούν έντονα. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, είναι σκόπιμο να μασήσετε την τσίχλα της τσίχλας προληπτικά και να έχετε επαρκή κατανάλωση αλκοόλ με ενεργητική κατάποση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια ακοής που μπορεί να επεκταθεί από την άποψη του χρόνου, αλλά μετά από αρκετές ημέρες επίμονων προβλημάτων, πρέπει να ληφθεί υπόψη μια επίσκεψη γιατρού .

Άλλοι λόγοι για ξαφνικά, μία απώλεια ακοής

  • Φυσική ζημιά
  • πίεση στο ηχητικό νεύρο
  • Πρόβλημα στο εσωτερικό αυτί: π.χ. λοιμώξεις
  • Ασθένειες: π.χ. ιλαρά, παρωτίτιδα, μηνιγγίτιδα

απώλεια ακοής σε ένα αυτί: θεραπεία

Εάν δεν υπάρχει σοβαρή βλάβη, θα πρέπει να περιμένετε λίγες μέρες και να παρατηρήσετε αν το αυτί σας ανακάμπτει. Εάν αυτό δεν συμβαίνει ή τα συμπτώματα επιδεινώνονται, συνιστάται μια επίσκεψη στον γιατρό ENT . Αν αυτό απώλεια ακοής ή ένα βοηθήματα ακοής μπορεί να δημιουργήσει . Εδώ, ειδικότερα, συσκευές CROS είναι ιδανικές, οι οποίες ενισχύουν τον ήχο του προσβεβλημένου αυτιού και μεταφέρονται στο υγιές αυτί. Έτσι μπορείτε να κάνετε ξανά το οντικό σας περιβάλλον.