MySecondEar Kunde mit Insekt im Ohr

Είχατε ποτέ ένα έντομο στο αυτί σας;

Μπορεί πραγματικά να συμβεί ότι ένα έντομο βρίσκει το δρόμο του στο αυτί σας. Στην αρχή μπορεί να μην το παρατηρήσετε, αλλά το αυτί σας αρχίζει να φαγούρα. Εάν μετά πηγαίνετε σε γιατρό, θα βρει τον μικρό ένοχο στο αυτί σας.

Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός αυτιού, μύτης και λαιμού παίρνει ένα ξεπλύνει το αυτί για να πάρει το έντομο έξω ξανά.

Για παράδειγμα, μια γυναίκα στην Κίνα βίωσε κάτι τέτοιο. Αφού αισθάνθηκε φαγούρα στο αυτί της για τέσσερις ημέρες, πήγε στο γιατρό της. Ανακάλυψε πραγματικά κάτι στο αυτί της που δεν ανήκε εκεί. Μια αράχνη άλματος έσκασε στην ύπνο και είχε εγκατασταθεί εκεί στο σπίτι. Ωστόσο, επειδή η αράχνη δεν ήθελε να μετακομίσει ξανά οικειοθελώς, ο γιατρός έπρεπε να βοηθήσει.

περιστροφή στο αυτί

Στην Αυστραλία, ένας άνθρωπος που ονομάζεται Hendrik Helmer μαστίζεται από σοβαρό πόνο στο αυτί τη νύχτα. Φοβόταν ότι μια αυστραλιανή αράχνη δηλητηριάσεων είχε τοποθετηθεί στο αυτί του και αρχικά έκανε ένα αυτί να ξεπλύνει με νερό. Τελικά, ο απρόσκοπτος επισκέπτης θα μπορούσε να εκτεθεί μόνο στο νοσοκομείο: ένας γιατρός βρήκε μια κατσαρίδα μήκους 2 cm στο κανάλι του. Ο γιατρός έπρεπε πρώτα να σκοτώσει την κατσαρίδα για να μπορέσει να απελευθερώσει τον άνδρα από αυτήν.

Στην Ινδία, ένας ασθενής με αυτί ήταν παρόμοιος. Μια ζωντανή σχάρα είχε γίνει άνετα στο αυτί του ανθρώπου. Ο άνδρας αισθάνθηκε σοβαρό αυτί, γι 'αυτό πήγε στο γιατρό στο νοσοκομείο. Η σχάρα είναι ένα από τα έντομα που κρύβονται σε μια στενή σπηλιά κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη συνέχεια είναι ενεργά τη νύχτα και αυτό το αντίγραφο βρήκε το κανάλι του αυτιού ως σπήλαιο.

Είναι ένα αυτί πιο επικίνδυνο στο αυτί;

Ίσως η ιδέα να είναι ιδιαίτερα άβολη για εσάς, η οποία θα μπορούσε να αναζητήσει μια σπηλιά από τη σφαίρα των εντόμων στην άμεση γειτνίαση. Για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές ιστορίες ντους για το σκουλαρίκι. Τα αυτιά είναι επίσης ιθαγενή και έχουν ειδικές πένσες με τις οποίες υποτίθεται ότι βλάπτετε το cardrum ενός ατόμου. Αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος, γιατί αν και αυτά τα έντομα έχουν αξιοσημείωτα πένσες, το όνομα είναι παραπλανητικό. Ωστόσο, τα αυτιά χρησιμοποιήθηκαν στην πραγματικότητα για ιατρικούς σκοπούς σε παλαιότερες χρονικές στιγμές. Τον Μεσαίωνα, αλέθονταν για να τα χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση ασθενειών του αυτιού. Εκείνη την εποχή πιστεύεται ότι η σκόνη θα βοηθούσε στη φλεγμονή ή στο αυτί του καναλιού του αυτιού.

Άλλες χώρες, άλλα έθιμα

Εάν περάσετε τις νύχτες σας στο μεγάλο ύπαιθρο, μπορεί να συμβεί ότι μια φωλιά εντόμων στα αυτιά σας. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν επομένως ένα ειδικό προσκέφαλο. Ως αποτέλεσμα, ελαχιστοποίησαν τον κίνδυνο ότι ένας εισβολέας θα μπορούσε να φτάσει στη μύτη, το στόμα ή το αυτί. Ωστόσο, η άνεση ύπνου άφησε πολλά για να είναι επιθυμητό.

Σε ορισμένους αφρικανικούς πολιτισμούς, είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιμάσαι στο έδαφος. Ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι εκτίθενται άμεσα σε πολλά έντομα και χρειάζονται κατάλληλα προστατευτικά μέτρα. Μερικοί λαοί γνωρίζουν ότι υποστηρίζουν τους εαυτούς τους στους αγκώνες για ύπνο. Το κεφάλι αποθηκεύεται είτε στον ώμο είτε στην παλάμη. Έτσι, το έντομο είναι πιο δύσκολο να φτάσει στην αυξημένη θέση της κεφαλής και να βρει μια μη προστατευμένη φυσική είσοδο όπως τα αυτιά, τη μύτη ή το στόμα.

Η σωστή διαδικασία για ένα έντομο στο αυτί

Εάν έχετε πραγματικά την αίσθηση ότι ένα έντομο έχει μετακινηθεί στο αυτί σας, τότε θα πρέπει να δείτε έναν γιατρό το συντομότερο δυνατό. Ίσως είναι ηρεμιστικό να γνωρίζετε ότι αυτές οι περιπτώσεις σπάνια συμβαίνουν. Η φύση έχει αναπτύξει έναν εκλεπτυσμένο φυσικό αμυντικό μηχανισμό. Γνωρίζατε ότι τα έντομα μπορούν να αναβληθούν από τις πικρές ουσίες που περιέχονται στο κερί σας;

Πολύτιμες συμβουλές για τέτοιες καταστάσεις:

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να μείνετε ήρεμοι. Ακόμα κι αν η ιδέα ενεργοποιεί τον πανικό σε σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα έντομα σέρνουν από το αυτί από μόνα τους.

προσέγγιση ενός γιατρού αμέσως που μπορεί να αφαιρέσει επαγγελματικά το έντομο με τα σωστά όργανα. Αποφύγετε λοιπόν ότι η περιττή ζημιά προστίθεται στο αυτί σας.

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το ζώο ανίχνευσης από έναν γιατρό, μπορείτε να προχωρήσετε ως εξής: Τείξτε το κεφάλι σας έτσι ώστε να δείχνει το αυτί. Τώρα βάζετε φυτικό έλαιο, για παράδειγμα ελαιόλαδο. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να λειτουργήσει το λάδι. Έτσι σκοτώνετε το έντομο. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το αυτί σας με χλιαρό νερό. Ελέγξτε αν το έντομο είναι πλήρες. Εάν λείπουν μεμονωμένα τμήματα του ζώου, θα πρέπει να πάτε αμέσως στο γιατρό. Σε κάθε περίπτωση, εξετάστε το αυτί σας, ώστε να μπορείτε να αποκλείσετε τραυματισμούς.

Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε το έντομο με τσιμπιδάκια ή άλλο αντικείμενο από το κανάλι του αυτιού. Με αυτό μπορείτε να φέρετε μόνο το έντομο στο κανάλι του αυτιού σας, στη χειρότερη περίπτωση μπορεί επίσης να το βάλει. Υπάρχει κίνδυνος να παραβιάζετε το dardrum.

Έχετε άλλες ερωτήσεις σχετικά με την απώλεια ακοής ή άλλα θέματα; Είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου. Η εκπαιδευμένη μας επαγγελματική φροντίδα ακοής σας προσφέρει μια λεπτομερή και μη -δεσμευτική συμβουλή. Αυτό είναι φυσικά δωρεάν για εσάς.