Loch im trommelfell

Burst Fur Drum - Τι να κάνετε;!

Το τύμπανο σας αποτελείται από μια πολύ λεπτή μεμβράνη. Σχηματίζει ένα όριο μεταξύ του εσωτερικού αυτιού και του εξωτερικού τμήματος του αυτιού του. Το τύμπανο εξασφαλίζει την απαραίτητη προστασία από τα μικρόβια. Ταυτόχρονα, έχει το καθήκον να προωθήσει τα ηχητικά κύματα. Το τύμπανο διαδραματίζει βασικό ρόλο για ολόκληρη τη διαδικασία ακοής. Τώρα μπορεί να συμβεί ότι δημιουργείται μια τρύπα σε αυτή την ευαίσθητη μεμβράνη. Σε αυτή την περίπτωση, ο γιατρός του αυτιού, της μύτης και του λαιμού μιλάει για διάτρηση μελανιού.

Το τύμπανο. Πηγή: Tinnitracks

Αυτός ο οδηγός σας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε εάν έχει διαμορφωθεί μια τρύπα στο τύμπανο σας. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ποιες αιτίες, συμπτώματα και διαγνώσεις υπάρχουν. Θα σας ενημερώσουμε επίσης για όλες τις επιλογές θεραπείας εδώ. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις, είστε ευπρόσδεκτοι να επικοινωνήσετε μαζί μας χωρίς υποχρέωση.

Ποια είναι η αιτία της σκισμένης σήραγγας;

Λαμβάνονται υπόψη μια ποικιλία αιτιών εάν ένα τέτοιο ελάττωμα έχει σχηματιστεί στο τύμπανο τους. Αυτά μπορεί να είναι είτε φλεγμονώδη είτε τραυματική φύση. Το τραυματικό σημαίνει ότι η τρύπα δημιουργήθηκε με τραυματισμό.

Οι πιο συνηθισμένες και τυπικές αιτίες από τη τραυματική περιοχή είναι αυτο -θάρρος. Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν καθαρίζετε το αυτί σας με βαμβάκι. Άλλες τυπικές τραυματικές αιτίες μπορούν να είναι:

  • Ξαφνική αλλαγή στην πίεση
  • Χτυπήστε το αυτί
  • Τραυματισμοί στο κρανίο
  • σκληρό πίδακα νερού με ακατάλληλο ξεπλύματος ακοής

Όλα αυτά τα παραπάνω παραδείγματα μπορούν να οδηγήσουν σε ένα δάκρυ στο τύμπανο σας.

Τυπικές αιτίες σε τραυματισμένο τύμπανο

Το μέσο ωτίτιδας είναι μια τυπική φλεγμονώδης αιτία μέσω της οποίας το τύμπανο σας μπορεί να πάρει μια τρύπα. Μια διάκριση γίνεται μεταξύ της χρόνιας και της οξείας μορφής στις φλεγμονές του μέσου αυτιού. Εάν είναι το οξύ σχήμα, μια ρωγμή ή μια τρύπα στο τύμπανο μπορεί να σχηματιστεί στο προχωρημένο στάδιο και με πολλή παραγωγή πύου. Μόλις το πύον μπορεί να ρέει μέσα από την οπή του τύμβου, η θέση βελτιώνεται. Έχουν λιγότερη πίεση και λιγότερο πόνο. Η φλεγμονή θεραπεύεται γρηγορότερα επειδή το μεσαίο αυτί μπορεί τώρα να είναι καλύτερα αεριζόμενο. Κατά κανόνα, το τύμπανο σας στη συνέχεια θεραπεύεται από μόνη της. Ωστόσο, αν πρόκειται για χρόνια μέση ωτίτιδας, υπάρχει συνήθως ένα αυτόματο τύμπανο.

Ποια είναι τα συμπτώματα ενός σχηματισμού γούνας τυμπάνου;

Σχηματισμός γούνας τυμπάνου (οπή στο τύμπανο). Πηγή: Medpertise

Όταν ένα τραυματικό συμβάν έχει προηγηθεί, ο ξαφνικός πόνος και η οξεία απώλεια ακοής είναι τα τυπικά συμπτώματα μιας οπής στο τύμπανο. Μερικές φορές υπάρχει μια ελαφριά αιμορραγία.

Η κατάσταση φαίνεται λίγο διαφορετική με μια οξεία διάτρηση φλεγμονώδους τύμβου. Ο πόνος μειώνεται όταν η έκκριση ρέει μακριά. Μπορεί να συμβεί ότι το εσωτερικό αυτί είναι επίσης φλεγμονώδη. Ως αποτέλεσμα, η ναυτία και η ζάλη Μπορεί να χρησιμοποιήσει. Δεν είναι ασυνήθιστο για εμβοές να συμβεί ταυτόχρονα. Μερικές φορές προστίθενται οι κινήσεις των ματιών. Κάθε φορά και οι μεμονωμένοι μύες του προσώπου μπορούν να παραλύουν.

Διάγνωση με μια τρύπα στο τύμπανο

Ο γιατρός του αυτιού, της μύτης και του λαιμού χρησιμοποιεί ένα otoscope ή ένα μικροσκόπιο του αυτιού για να πραγματοποιήσει ένα κατοπτρικό αυτί για να είναι σε θέση να κάνει μια σαφή διάγνωση. Τις περισσότερες φορές, ο γιατρός εξετάζει επίσης το περιβάλλον του σχηματισμού γούνας του τυμπάνου. Θα πρέπει επίσης να κάνετε μια δοκιμή ακρόασης. Έτσι, ο γιατρός μπορεί να μάθει εάν επηρεάζεται επίσης το εσωτερικό αυτί.

Drum Fur Accelerate Healing

Μικρά ελαττώματα στο τύμπανο σας μπορούν να θεραπευτούν μόνοι σας. Ωστόσο, εάν πρόκειται για μεγαλύτερο ελάττωμα ή ένα πλήρες δάκρυ με το τύμπανο, ο γιατρός του αυτιού, της μύτης και του λαιμού πρέπει να βοηθήσει. Εξαλείφει τον τραυματισμό ή βάζει μια σιδηροτροχιά. Για το σκοπό αυτό, ο γιατρός χρησιμοποιεί λωρίδες χαρτιού ή σιλικόνης και τις τοποθετεί στο τύμπανο. Αυτό επιταχύνει την επούλωση. Εάν αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί επειδή ο τραυματισμός είναι πολύ μεγάλος, το τύμπανο πρέπει να κλείσει χειρουργικά. Μερικές φορές ακόμη και τα οστεικά επηρεάζονται ή καταστρέφονται. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πραγματοποιηθεί πλήρης ανακατασκευή.

νερό πίσω από το τύμπανο

Μερικές φορές εμφανίζεται χρόνια έκδοση οστού. Αυτό το ελάττωμα πρέπει να παρέχεται χειρουργικά. Εάν ήρθε σε επαφή το αυτί με νερό , τότε θα πρέπει να αποτρέψετε ένα αντιβιοτικό. Προστατέψτε το κατεστραμμένο κανάλι του αυτιού, ειδικά όταν κολυμπάτε και δείχνοντάς το κλείνοντας το με ένα ειδικό βαμβάκι κρέμας.

Διάρκεια οπής γούνας τύμπανο - αυτο -θύματα

Κατά κανόνα, ένα ελάττωμα στο τύμπανο θεραπεύει σχετικά καλά, μπορούν να υπολογίζουν σε περίπου τέσσερις εβδομάδες. Ωστόσο, εάν επηρεαστούν επίσης το εσωτερικό αυτί ή το οστάν, μπορεί να συμβεί μόνιμη μείωση της ακοής, είναι δυνατή ακόμη και η κώφωση. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως το αυτί, τη μύτη και τον γιατρό σας.