Wasser im Ohr beim schwimmen

Είτε μετά το κολύμπι, ένα γρήγορο ντους είτε ένα τρένο στην πισίνα, συχνά το νερό παραμένει στο αυτί και επηρεάζει την κατανόηση της ακρόασης. Το αυτί σας αισθάνεται φραγμένο και όλα ακούγονται στον ατμό. Μερικές φορές αυτό το αποτέλεσμα διαρκεί αρκετές ημέρες. Δεδομένου ότι μπορεί επίσης να υπάρχουν μικρόβια στο νερό που μπορεί να προκαλέσει μόλυνση, είναι κατανοητό αν θέλετε να το βγάλετε γρήγορα από το αυτί σας. Γι 'αυτό έχουμε βάλει μαζί τους καλύτερους και ταχύτερους τρόπους για να απελευθερώσετε το αυτί σας από το υγρό σε αυτό το post.

Ποιες είναι οι συνέπειες του νερού στο αυτί;

Το υγρό στο αυτί προάγει την ανάπτυξη μανιταριών και βακτηρίων και μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη συνοδευόμενη από οίδημα ή ερεθισμό. Συχνά συμβαίνει φαγούρα, η οποία ενισχύεται όταν τραβάει το λοβό. Ένα πρόβλημα είναι επίσης υπερβολικά συχνός καθαρισμός του αυτιού, καθώς το υπερβολικό κερί του αυτιού απομακρύνεται συχνά. Ωστόσο, αυτό προστατεύει τα αυτιά σας από την είσοδο από επιβλαβή βακτήρια ή μανιτάρια. Εάν το νερό εισέλθει στο αυτί, η λειτουργία της άμυνας εξασθενεί και υπάρχει κίνδυνος φλεγμονής οξείας αυτί. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος τέτοιων λοιμώξεων, ειδικά όταν κολυμπάτε σε βρώμικα νερά ή στο υδρομασάζ. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μια τέτοια λοίμωξη μπορεί να ακουστεί ή η φλεγμονή εξαπλώνεται στο εσωτερικό αυτί και σε άλλα μέρη του σώματος. Εάν το νερό στο αυτί προκαλεί πόνο, θα πρέπει σίγουρα να δείτε έναν γιατρό. Ο πόνος ή ο κνησμός υποδεικνύει μια υπάρχουσα λοίμωξη στο κανάλι του αυτιού. Η αυξημένη επαφή με το αλάτι και το χλώριο διεγείρουν το κανάλι του αυτιού και ευνοούν τη διείσδυση ξένων σωμάτων. Τα συστατικά των καλλυντικών μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ερεθισμό και ρωγμές στο αυτί και, εάν είναι απαραίτητο, να προωθήσουν τη διείσδυση του υγρού στο αυτί.

Πώς μπορώ να αφαιρέσω το νερό στο αυτί;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την απομάκρυνση του νερού από το αυτί. Ωστόσο, τα υγρά συνήθως εξαφανίζονται από το αυτί από μόνοι τους. Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το υγρό γρηγορότερα, έχουμε αναφέρει τα καλύτερα υποστηρικτικά μέτρα εδώ για να μπορέσουμε να ακούσουμε καλά ξανά γρήγορα γρήγορα.

Δημιουργήστε ένα κενό στο αυτί

Τείνουν ελαφρώς το κεφάλι σας και βάλτε την παλάμη σας στο προσβεβλημένο αυτί. Τώρα τραβήξτε το χέρι σας γρήγορα και ανοίξτε το ξανά. Το νερό πρέπει να τραβηχτεί έξω από το αυτί μέσω του κενού.

Αφήστε το νερό να εξατμιστεί

Ένας άλλος τρόπος για να αφαιρέσετε το νερό από το αυτί είναι να εξατμιστεί το νερό. Για να το κάνετε αυτό, κολλάτε στο αυτί με ένα χτύπημα με το χαμηλότερο επίπεδο, κρατήστε τουλάχιστον μία απόσταση 30 εκατοστών στο αυτί σας. Μετακινήστε το στεγνωτήριο μαλλιών εμπρός και πίσω ενώ τραβάτε το λοβό σας. Μετά από λίγα λεπτά από το χτύπημα, το νερό στο αυτί θα έπρεπε να έχει εξατμιστεί.

Θερμή συμπίεση στο αυτί

πολιορκία ένα πλυντήριο σε ζεστό νερό και το βάλτε στο αυτί σας. Αφήστε το washcloth για 30 δευτερόλεπτα και πάρτε ένα λεπτό διάλειμμα. Επαναλάβετε τη διαδικασία τέσσερις έως πέντε φορές.

Τραβήξτε στο λοβό

τείνουν στο πλάι. Το προσβεβλημένο αυτί πρέπει να δείχνει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, τραβήξτε το λοβό σας. Το νερό κινείται και μπορεί να στραγγίσει.

Μέθοδος Valsava

Κλείστε το στόμα σας και κρατήστε τη μύτη σας. Στη συνέχεια, καθαρίζετε τη μύτη σας για να καθαρίσετε το κανάλι του αυτιού. Συχνά μπορείτε να ακούσετε μια σύντομη ρωγμή. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι ο σωλήνας είναι τώρα δωρεάν.

πάνω από τις σταγόνες αυτιών

Σε ορισμένα φαρμακεία, δεν μπορείτε να βρείτε σταγόνες συνταγογραφούμενων αυτιών με φυσικά συστατικά. Μερικές φορές το νερό προκαλεί πρήξιμο του κεριού του αυτιού. Αυτό μπορεί να μαλακώσει από τις σταγόνες των αυτιών και την αποστράγγιση. Ωστόσο, θα πρέπει να διαβάσετε εκ των προτέρων το ένθετο πακέτου για να αποφύγετε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

δοχεία αυτιών

Τα δοχεία αυτιών μπορούν επίσης να διορθώσουν την κατάσταση στο αυτί. Αυτά είναι κοίλα κεριά από κερί που μπορείτε να ανακοινώσετε όταν ξαπλώνετε. Το κερί εξασφαλίζει τη θερμότητα στο αυτί και μπορεί να προκαλέσει τη ροή του νερού ή του αυτιού. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος πρέπει να διεξάγεται με προσοχή. Εάν η θερμότητα στο αυτί σας γεμίζει άβολα, είναι καλύτερο να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτή η μέθοδος είναι ένα εναλλακτικό ιατρικό μέτρο. Η ζεστασιά προορίζεται να διεγείρει τις θετικές διαδικασίες στο αυτί και να αφήσει το νερό να αποστραγγίσει. Ωστόσο, μια θεραπεία για τα φραγμένα κανάλια του αυτιού δεν επιβεβαιώνεται επιστημονικά.

Το νερό στο αυτί δεν εξαφανίζεται και έχω πόνο;

Σε αυτή την περίπτωση, μια πιθανή μόλυνση ανακοινώνεται στο αυτί. Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό. Το υποστηρικτικό νερό απορροφάται. Εάν έχει ήδη συμβεί φλεγμονή, ο γιατρός σας θα συνταγογραφήσει αυτιά ή αντιβιοτικά. Εάν η θεραπεία δεν διστάζει άσκοπα. Μπορεί να έρθει σε επιπλοκές, όπως η απώλεια ακοής ή η χρόνια φλεγμονή στο αυτί. Η φλεγμονή του οξεία αυτιά μπορεί συνήθως να αντιμετωπιστεί καλά με συμβατικά φάρμακα εάν η θεραπεία πραγματοποιηθεί αμέσως. Στην περίπτωση του φραγμένου αυτιού, ο επαγγελματικός καθαρισμός από τον γιατρό του αυτιού μπορεί επίσης να αποκαταστήσει την κατάσταση. Ειδικοί και σπάνιοι μύκητες ή βακτηρίδια ειδικότερα μπορούν να καθυστερήσουν τη θεραπεία. Η συγκεκριμένη ανατομική φύση του αυτιού μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη θεραπεία της φλεγμονής του καναλιού του αυτιού. Επιπλέον, μια αλλεργική αντίδραση στα συστατικά από τις σταγόνες αυτιών μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό.

Μπορώ να αποτρέψω τη διείσδυση του νερού στο αυτί μου;

Ναι μπορείτε να αποτρέψετε το νερό να διεισδύσει εκ των προτέρων. Τα ωροτριοπλοία προστασίας του νερού προστατεύουν το κανάλι του αυτιού μπροστά του όταν κολυμπούν ή κολυμπούν. Ωστόσο, θα πρέπει σίγουρα να απολυμάνετε τα ακουστικά τακτικά μετά από να φορέσετε για να αποφύγετε τη διείσδυση βακτηρίων ή μανιταριών. Το hörakustiker Μπορεί να σας υποστηρίξει στη σωστή επιλογή των ωτοαστίων. Αποφύγετε πολύ συχνό και εντατικό καθαρισμό αυτιών. Το κερί του αυτιού στο αυτί σας προστατεύει από λοιμώξεις, αν υπάρχει πολύ λίγα στο αυτί, η αμυντική σας λειτουργία αποδυναμώνεται. Το ζεστό νερό είναι ήδη επαρκές για τη σωστή υγιεινή του αυτιού. Πρέπει να αποφεύγεται η συχνή χρήση σκουλαρίκια. Εάν είστε δύτες ή κολυμβητές που ταξιδεύουν τακτικά σε βαθύτερα νερά, συνιστάται η χρήση φυσικών σταγόνων αυτιών πριν από την επαφή με το νερό. Μην οδηγείτε πολύ βαθιά μέσα στο κανάλι του αυτιού με βαμβακερά επιχρίσματα, τραυματισμούς και ρωγμές καθιστούν εύκολο να μπείτε στο αυτί και σε άλλα ξένα σώματα. Εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αποφύγετε τη χρήση των καπακιών κολύμβησης κατά την κολύμβηση, η οποία μπορεί να ξύσει το δέρμα στο αυτί σας και επίσης να δημιουργήσει δυσμενείς δυνατότητες για βακτήρια και μύκητες.